Na svečanosti održanoj u hotelu Jezero na Plitvičkim Jezerima, Javna ustanova “Nacionalni park Plitvička jezera” dodijelila je stipendije učenicima Srednje škole Plitvička Jezera iz Korenice. Pravo na stipendiju u mjesečnom iznosu od 1.800 kuna ostvarilo je ukupno šesnaest učenika prvog razreda (smjer kuhar, konobar i hotelijersko-turistički tehničar), temeljem provedenog „Javnog poziva za stipendiranje učenika u ugostiteljskim zanimanjima Srednje škole Plitvička Jezera“.

Čestitavši učenicima na ostvarenom uspjehu, ravnatelj Nacionalnog parka Plitvička jezera Tomislav Kovačević tom je prigodom istaknuo: „Sretan sam i ponosan što je Park dobio nove stipendiste i što se projekt stipendiranja učenika započet prošle godine uspješno nastavlja. Veseli me što učenici prepoznaju prednosti koje mogu ostvariti obavljajući praksu i radeći u organizaciji utemeljenoj na načelima društveno odgovornog poslovanja kakva je Nacionalni park Plitvička jezera“. 

Javna ustanova Nacionalni park Plitvička jezera provodi projekt stipendiranja učenika u suradnji sa Srednjom školom Plitvička Jezera iz Korenice, sa zajedničkim ciljem usmjerenim na povezivanje obrazovanja s gospodarstvom kroz stipendiranje učenika, praksu, mogućnost zapošljavanja i razvoj karijera, što rad u turizmu čini inovativnim i dugoročno održivim. Kroz projekt koji je s provedbom započeo prošle godine i koji se uspješno nastavlja, Nacionalni park Plitvička jezera stipendira ukupno 49 učenika.

Gs Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.