OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U Hotelu Jezero na Plitvičkim Jezerima 19. lipnja 2018. godine svečano je potpisan sporazum o suradnji i stipendiranju učenika koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima. Sporazum su potpisali Tomislav Kovačević, ravnatelj Nacionalnog parka “Plitvička jezera” i Šimo Pavlović, ravnatelj Srednje škole Plitvička jezera iz Korenice.

Ravnatelj Nacionalnog parka “Plitvička jezera” Tomislav Kovačević u pozdravnom je obraćanju istaknuo da suradnja sa Srednjom školom Plitvička jezera predstavlja povezivanje obrazovanja s gospodarstvom kroz stipendiranje učenika, praksu i mogućnost zapošljavanja, što rad u turizmu čini dugoročno održivim. Stipendiranje učenika koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima (kuhar, konobar, slastičar i hotelijersko-turistički tehničar) rezultirati će selekcijom najboljih kandidata koji će nakon završene škole nastaviti s radom i usavršavanjem u Nacionalnom parku “Plitvička jezera”.

Ravnatelj Srednje škole Plitvička jezera Šimo Pavlović izrazio je zadovoljstvo potpisanim sporazum istaknuvši da je Srednja škola Plitvička jezera škola s dugogodišnjom tradicijom i kvalitetnim obrazovnim programima turističko-hotelijerskog smjera te da će Nacionalni park “Plitvička jezera” u njoj imati kvalitetnog partnera.

Svečanosti potpisivanja sporazuma nazočio je i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, koji je pohvalivši inicijativu ravnatelja Nacionalnog parka “Plitvička jezera” istaknuo da ona predstavlja daljnji iskorak u poslovanju te javne ustanove.

“Suradnja Nacionalnog parka Plitvička jezera s Ugostiteljsko-turističkom školom iz Korenice dobar je primjer kako javna ustanova brine o budućim kadrovima stoga apeliram na predstavnike drugih ustanova, kojima je to primjenjivo, da pokušaju na ovakav način osigurati dostupnost budućih kadrova” istaknuo je ministar Ćorić.

Gs Press

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.