U crkvi Pohođenja blažene djevice Marije na Baškim Oštarijama, obitelj, brojni prijatelji i sumješani oprostili su se danas od Vlade Prpića Prpe.

Tijelo Vlade Prpića, dobrog duha Velebita, kako je prozvan u medijima, prošloga je tjedna nakon višednevnog nestanka pronađeno na Velebitu.

“Meni je Velebit ili ne bit’”, rekao je za RTL-ovu “Potragu” prije dvije godine Prpić, koji je život u Zagrebu zamijenio vrhovima Velebita.

Planinarska legenda je govorila da nitko bolje ne poznaje Velebit od Prpe, a on je prije dvije godine kazao da ondje ima sve što mu treba.

“Dosta mi je bilo civilizacije i grada, ja sam u Zagrebu proveo 35 godina, i nisam baš bio oduševljen gradom ni onda, ni dan danas. Ja sam uvijek od djetinjstva bio vezan za ovaj glupi Velebit, za ove livade, ja kad sam u Zagrebu išao na posao, i ono osobito na proljeće na periferiji kad bi jorgovani procvali, ja bih bio na Velebitu. Ima Velebita, hvala Bogu, i moje geslo planinarsko je da je malo jedan život za Velebit”, kazao je prije dvije godine Prpić.

Gs Press / c.p.L.O.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.