Popularnog komičara i stand-upa majstora Željka Pervana dočekali smo sinoć ispred ulaza u Jump bar gdje je imao nastup.

-Ma dajte, vi niste normali. Izlazim iz auta i odmah doživim napada mikrofonom, zavapio je Pervan u svojem poznatom stilu, tražeću usput kavu za okrjepu.

-O čemu ću večeras govoriti? O svemu, pa i  o ženama. Kada sam zadnji puta bio u Gospiću prije dvije godine bio sam zgodan, visok, plav. A vidi me danas: izgledam kao tabure s bradom. Dakle, te žene već jedanput treba raskrinkati, da tu đubrad stavimo gdje im je mjesto. Žene me sada više ne zanimaju pa tada čovjek  o njima počne misliti glavom. Čim si za njih vezan interesom, odmah muljaš. Eto, zato sam večeras u Gospiću!

U prepunom Jump baru tražilo se mjesto više, a kada je Pervan započeo svoju satiričnu tiradu njegov se glas ponekad gubio zbog glasnoće smijeha. A teme satire su bile „od-do“

-U Remetincu su svi zgodni lopovi. Muški i žene. Pogledajte Nadana, pa Sanadera, pa Lovrićku. Došao k njima Čobanković, a oni mu u glas rekoše: Marš debeli, ajde tamo guli krumpire, nije ti mjesto s nama!

-Štafeta s petokrakom nosi se još samo u Hrvatskoj i Sjevernoj Koreji. Da se ne zaboravi dragi vođa. A Milanović je vedar čovjek, nikad nije ljut. Ne daj Bože. SDP je jedini bio protiv ulaska Hrvatske u NATO jer imamo dva komada MIG-a 21-bis. Pa smo tako sigurni od napada izvana. Veli Kotromanović da ti avioni buše zvučni zid, a ne mogu probiti konzervu.

-Imamo Stranku umirovljenika. Već imaju 3 milijuna i 800 tisuća članova. Ostalo su u Hrvatskoj djeca ili radnici.  Drago mi je što imaju i mladež. To su oni balavci od 60 do 65 godina. Njihovo je geslo „vi ste naša budućnost“!

-Dobro da smo ušli u EU, u društvo naprednih. Rumunjska, Bugarska i pola Cipra!

-Imali smo Mesića za predsjednika u dva mandata. Stvarno smo budale kada nam je on osam godina bio predsjednik. Koja budaletina!?! A nije u  redu što nema više prava kao bivši predsjednik pa neće moći godišnje trošiti 12 milijuna kuna za putovanja sa suprugom.

-Naše avione po pisti tegle traktori, a piloti viču: „Neće jutros upalit’, jeb’o mu ja mater“!

-Žene kod nas nadžive muževe po 30 godina. Sve uplakane i u crnini, a žive k’o metuzalemi. Onda  te udovice žive k’o bubreg u loju. Umrite malo i vi, a ne samo mi muški!

GS Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.