Noćas je u 3.50 sati započelo proljeće. Ekvinocij ili ravnodnevnica znače jednaku duljinu trajanja dana i noći, a od sutra će dani postajati sve dulji. Vegetacijski boom najviše se osjeti u toplijim područjima pa je posebno intenziviran u priobalju.

Procvjetala vegetacija i topli dani bili su dovoljni da ovih dana u Karlobag i okolicu stigne mnoštvo vikendaša. Ili kako ih nazvati kada će ostati u svojim kućama do početka zime? Ovome svakako valja dodati i „korona-faktor“ jer je zamjetan  broj ljudi stigao iz većih centara, posebice su brojni Zagrepčani. Riječ je o starijoj populaciji, ljudima koji guštaju u toplini i ljepoti karlobaškog proljeća, izbjegavaju gužve, a i život u ovoj idili je svakako jeftiniji i zdraviji nego li u Zagrebu. Oni spretniji će pokušati prevariti poneku oradu ili fratra, ribu koja iz tako čistog akvatorija zapravo niti nema cijenu.

Iz Općine Karlobag su vlasnicima kuća i stanova koji su stigli na podulji odmor uputili zamolbu da se prijave u sustav eVisitor. Uz zamolbu se ističe kako je to zakonski obavezno i neophodno zbog  evidencije osoba koje se nalaze na području Općine Karlobag. Sve građane valja također podsjetiti kako je Stožer civilne zaštite Općine Karlobag  na vrijeme izvršio sve preventivne pripreme za epidemiju koronavirusa. Osim toga, treba vjerovati struci koja tvrdi kako će posvuda u svijetu ova bolest jenjavati s dolaskom toplijih dana. A toga će u Karlobagu u dogledno vrijeme biti sve više!

M.S.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.