“Sinko, opet ti”! Raširenih ruku nas je dočekala poznata prodavačica na gradskoj tržnici.  “Aj sinko kupi nešto, sve domaće i svježe”!

Pitali smo baku što misli o novoj tržnici?

-Ma sve lijepo, moderno, ali koliko će biti peneza?  Ako ja ne prodam, nemam odakle platiti.  Samo neka ja prodam, lako ću ja i platiti, govori nam prodavačica.

Kroz novu gradsku tržnicu građani danas prolaze kao kroz podhodnik u Zagrebu prema privremenoj placi na kolodvoru. Razgledava se moderni drveni krov i rasprava se vodi, većini građana lijepo, dobro, pokoji negativni komentar, što se još moglo i kako je trebalo. Činjenica je da je nova placa privukla pažnju cijeloga grada.

Na glavnoj ulici ispred nove tržnice djeca iz Osnovne škole Kosinj postavili su svoj štand u sklopu humanitarne akcija pod nazivom „Neka Božić bude svima“! U ponudi na tržnici danas je prevladavala ponuda klementina, zelenjave i bogata ponuda ribe. Klementine se se prodavale u vrećama od 4kg po cijeni od 20 kn.

Od ribe tu su bile girice po 60 kn, trilje po 60 kn, hobotnice  po 50 kn, oslić 50 kn, mali oslić 30 kn, menula 30 kn, srdela i inćun 20 kn, raža po 80  i najskuplje lignje po 120 kn.

Zbog magle i niske temperature valja i dobro se obući prije odlaska na tržnicu.

Gs press / Nikola Mraović

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.