Već smo nebrojeno puta slušali i čitali lažne informacije po kojima je „moj portal najčitaniji“! Ovo je svakako zgodan način obmane potencijalnih i stvarnih sponzora koji onda takve lažne veličine izdašno financiraju. Da bismo tome barem dijelom stali na kraj prenosimo vam definicije iz međunarodnog istraživanja čitanosti elektronskih medija „Alexa“ na dana 28. prosinca 2019. godine. Alexa je globalni sistem rangiranja koji koristi podatke o web prometu i na osnovu toga formira liste najpopularnijih web stranica, nama poznatije kao Alexa Rank.

Prema njihovim podacima zbog vrlo male čitanosti, odnosno posjećenosti pojedinih razvikanih ličkih portala, njih se uopće ne registrira kao čitani medij, pa u Ličko-senjskoj županiji u tome smislu postoji evidencija samo za naš portal koji je na 124. mjestu  po čitanosti u RH i poslovično najčitaniji Lika online koji se nalazi na 37. mjestu čitanosti elektronskih medija.

Na ovaj način se nismo željeli hvaliti nego li samo „zatvoriti usta“ brojnim „najčitanijim lažnjacima“, bez obzira je li im redakcija u Zagrebu, Otočcu ili Gospiću. Toliko su malo čitani da ih „Alexa“ niti ne registrira! To u praksi znači da se ne nalaze niti unutar 10 tisućitog mjesta na rang-listi posjećenosti u RH!

GS press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.