32. Susret hrvatskih puhačkih orkestara središnja je manifestacija puhačkog amaterizma u Republici Hrvatskoj koja će tijekom vikenda 9. i 10. lipnja 2018. godine u Novom Vinodolskom, Crikvenici i Selcu okupiti najuspješnije puhačke orkestre iz cijele Hrvatske.
U subotu, 9. lipnja u 18.30 h svečani će mimohod sačinjen od 730 glazbenika iz 21 puhačkog orkestara najaviti bogati glazbeni program 32. puhačkog Susreta koji će u cijelosti biti besplatan za publiku. Orkestri sudionici svoj su nastup na 32. Susretu morali izboriti stručnom selekcijom u okviru 11 županijskih i regionalnih smotri na kojima je sudjelovalo 55 orkestara s više od 1800 glazbenika. U programu 32. Susreta sudjelovat će orkestri D i B kategorije koncertnog programa.

NATJECATELJSKI DIO Susreta bit će održan u Novom Vinodolskom. Prvog dana nakon svečanog mimohoda, program će se odvijati od 19.30 h na otvorenoj pozornici na Frankopanskom trgu gdje će nastupiti orkestri D kategorije. Drugi dan Susreta obuhvatit će nastupe orkestara B kategorije u dvorani Doma kulture od 10 h. Za vrijeme trajanja natjecateljskog dijela Susreta, orkestri sudionici predstavit će se s REVIJALNIM PROGRAMOM popularnih skladbi koncertima na gradskim trgovima u Novom Vinodolskom, Crikvenici i Selcu. Koncertni program orkestara na 32. Susretu obilovat će uz repertoarne klasike inozemnih skladatelja i obradama popularnih skladbi te djelima hrvatskih autora čija će izvedba jednom od orkestara donijeti nagradu Hrvatskog društva skladatelja. Orkestre će ocjenjivati stručno povjerenstvo u sastavu Ivan-Josip Skender, Vanja Lisjak i Miro Saje koji će dodijeliti nagrade zaslužnim orkestrima. Ekskluzivni sponzori 32. Susreta tvrtke Euro-Unit d.o.o. i Yamaha music Europe su za najuspješnije orkestre osigurali su vrijedne nagrade u obliku instrumenata i glazbene opreme.
32. Susret hrvatskih puhačkih orkestara organizira Hrvatski sabor kulture, krovna udruga kulturno-umjetničkog amaterizma u Hrvatskoj koja ove godine obilježava 70 godina rada. Susret će biti održan pod pokroviteljstvom Županije primorsko-goranske, a uz potporu Ministarstva kulture RH i suorganizaciju Grada Novog Vinodolskog, Grada Crikvenice, Centra za kulturu Grada Novog Vinodolskog, Hrvatskog društva skladatelja HDS-ZAMP, TZ Grada Novog Vinodolskog, TZ Grada Crikvenice, te tvrtke Jadran d.d. Crikvenica.

 NA KONCERTNOM/NATJECATELJSKOM PROGRAMU  U D KATEGORIJI SUDJELUJE  I PUHAČKI ORKESTAR GRADA GOPIĆA.

 Želimo im puno sreće i dobar plasman!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.