Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska oštro osuđuju napad u Otočcu i izražavaju žaljenje zbog napada pripadnika Oružanih snaga na maloljetnu osobu.

Prema informacijama dobivenim od strane nadležnih državnih tijela, pripadnik Oružanih snaga Republike Hrvatske (OS RH) je izvan radnog vremena, izvan redovne djelatne službe sudjelovao u incidentu u Otočcu, gdje su maloljetnoj osobi nanesene tjelesne ozljede, priopćio je Ministarstvo obrane Republike Hrvatske (MORH).

Napadač je kazao kako je zatekao više osoba koje su oštetile njegov čamac, a među njima je bio i maloljetnik kojeg je ozlijedio.

“Provedeno je kriminalističko istraživanje te je protiv pripadnika OS RH podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela, nanošenja teških tjelesnih ozljeda, sukladno Kaznenom zakonu.

Nad pripadnikom OS RH provest će se kazneni i stegovni postupak pred nadležnim Vojno stegovnim sudom koji za kaznu može imati prestanak djelatne vojne službe.

Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska oštro osuđuju napad u Otočcu i oštro sankcioniraju bilo kakav oblik nasilja. Riječ je o slučaju neprimjerenog ponašanja koje smatramo nedopustivim”, ističu iz MORH-a te dodaju kako izražavaju žaljenje zbog incidenta te se ispričavaju zbog nedopustivog ponašanja pripadnika OS RH.

“Uhvatio me i bacio na pod, zamahnuo je letvom prema mojoj glavi…”

“Sin (14) došao mi je držeći se za ruku, prestravljen, u šoku. Pitala sam ga što je bilo, a on je rekao kako ga je izudarao jedan čovjek”, rekla je majka (35) dječaka za 24sata nakon što ga je u četvrtak u Lici drvenom letvom teško ozlijedio muškarac (43).

Ozlijeđeni dječak s još trojicom se igrao na rijeci kad su ušli u čamac 43-godišnjaka. On je iz svog dvorišta izašao s drvenom letvom kojom je izudarao dječaka.

“Nismo nikakvu štetu radili na barci, ništa, samo smo sjedili. Taman smo htjeli otići, kad je muškarac iz svojega dvorišta izišao s letvom u rukama, 10 centimetara širokom i dugom manje od metra. Govorio je: ‘Što radite ovdje, djeca bježite ća!’. Moja tri prijatelja su uspjela pobjeći, a ja nisam jer su mi mobitel i novčanik ostali na podu. Htio sam dohvatiti svoje stvari, kad me uhvatio za vrat i bacio na pod. Stajao je nada mnom na uzbrdici i zamahnuo letvom prema mojoj glavi. Obranio sam se rukom po kojoj me opalio i slomio mi ruku”, prepričao je 14-godišnjak za spomenuti portal.

Gs Press / dnevnik.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.