Grad Gospić u sklopu projekta „Okreni list“,  a u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar započeo je s provođenjem preventivnih pregleda ranog otkrivanja raka dojke putem mobilnog mamografa.

Uvjeti za pregled su kontrolirani i u skladu sa epidemiološkim uputama.  Starost žena koja je prihvatljiva za pregled je od 38 godina starosti do 50 godina te iznad 69 godina nadalje budući te dobne skupine nisu obuhvaćene Nacionalnim programom. Za pregled je potrebno da osoba ima prebivalište na području Gospića, može samostalno stajati za vrijeme pregleda, nije bila na pregledu unutar godinu dana, nije trudna i ne doji. Također, Tonković Čorak najavila je nove , preostale termine preventivnih pregleda:

  • Sutra od 9 do 17 sati smo na Trgu hrvatskih žrtava Široke Kule u Ličkom Osiku i ponovno u četvrtak, 27. kolovoza ovdje u Gospiću ispred KIC – a u vremenu od 9 do 16:30 sati.

Ukoliko imate povijest bolesti kopiju dokumentacije možete ponijeti na pregled. Nalaz pregleda dobiva se poštom na kućnu adresu nakon što ga očitaju dva radiologa.

Gs Press

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.