Gradonačelnik Grada Gospića Petar Krmpotić i  njegova zamjenica Marta Grgurić primili su povodom Dana darivatelja krvi predstavnike ove humane asocijacije s područja Gospića.

-Čast mi je što vas mogu primiti i razgovarati s vama kako bih vam se zahvalio na humanoj misiji koja na ovaj način spašava tuđe živote. Pri tome krv dajete nesebično, ne pitajući pri  tome čiji će život na taj način biti spašen. Hvala vam na tome-istaknuo je gradonačelnik Krmpotić. Direktor Gradskog društva Crvenog križa Gospić Vlado Brkljačić zahvalio se na prijemu i pri tome naveo optimističan podatak po kojemu se redovi darivatelja krvi neprestano pomlađuju.

-Uz starije darivatelje krvi nama se stalno priključuju mlađi ljudi i sa zadovoljstvom moram istaknuti da se prosječna starosna dob naših darivatelja neprestano smanjuje. Na području Gospića sada imamo više od stotinu darivatelja krvi, što je o odnosu na broj stanovnika u granicama hrvatskog prosjeka, odnosno skoro 4 darivatelja na 100 stanovnika, rekao  je Vlado Brkljačić.

GS press/N. Mraović

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.