Povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti (od 15. studenog do 15. prosinca) Zavod za javno zdravstvo Ličko-senjske županije u partnerstvu s Klubom liječenih alkoholičara Gospić kroz program Snažni, zdravi, sigurni i povezani pripremio je aktivnosti za podizanje javne svijesti o važnosti suzbijanja problematike zlouporabe droga i ovisnosti.

Dana 02.prosinca 2022. u trajanju od 09:30 do 11:30 sati na Trgu Stjepana Radića u Gospiću organiziran je štand s promotivnim materijalima o svim oblicima ovisnosti, koji će se dijeliti građanima kako bih upozorili na problematiku konzumiranja droga i drugih sredstava ovisnosti, za djecu će se dijeliti baloni s prigodnom porukom „NEMOJ BITI OVISAN, VEĆ BUDI ZAJEDNICI KORISTAN“.

Zlouporaba sredstava ovisnosti globalni je problem koji zahtijeva provedbu suvremenog, kompleksnog programa prevencije, edukacije, ranog liječenja i otkrivanja ovisnika, rehabilitacije, resocijalizacije, uz potporu i doprinos svih segmenata društva. Svake godine u ovom se razdoblju provodi obilježavanje s ciljem upozoravanja cjelokupne javnosti na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti – alkohola, duhana, droga, kocke i drugih modernih ovisnosti.

Nositelj trogodišnjeg preventivnoga program Snažni, zdravi, sigurni i povezani je Zavod za javno zdravstvo Ličko-senjske županije u suradnji Klubom liječenih alkoholičara Gospić, a financira ga Ministarstvo zdravstva iz dijela prihoda od igara na sreću u području prevencije ovisnosti i suzbijanja zlouporabe droga. Programom se osigurava kontinuitet i nadograđuju mjere osnaživanja lokalnih resursa u funkciji prevencije i suzbijanja ovisnosti te promicanja zdravih stilova života svih stanovnika Ličko-senjske županije.

https://zzjzlsz.hr/obiljezavanje-mjeseca-borbe-protiv-ovisnosti-u-okviru-programa-snazni-zdravi-sigurni-i-povezani/ 

Gs Press