Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac boravila je danas u radnom posjetu Ličko-senjskoj županiji. Nakon Plitvica gdje je sudjelovala na uvodnoj konferenciji o dva važna projekta razminiranja u Gospiću ju je ugostio župan Milinović.

-Mnoge županije, pa tako i Ličko-senjska od ministrice Žalac mnogo očekuju. Rekao bih da je danas njeno ministarstvo preseljeno u Liku. Održali smo jedan radni sastanak sa načelnicima i gradonačelnicima osim grada Otočca čiji se predstavnici nisu pojavili. Mislim da su svi sudionici sastanka dobili zadovoljavajuće informacije, odnosno kako i na koji način aplicirati za EU sredstva. Ono što je dobro, čuli smo od ministrice da će ići nova indeksacija i tu će županija Ličko-senjska vratiti nešto što je imala donedavno. Dobili smo uvjeravanja da će Grad Gospić i općine Korenica, Lovinac i Perušić ponovno biti u brdsko-planinskom području, što ih stavlja u jedan povoljniji položaj. Puno očekujemo od resornog ministarstva, a i ministarstvo očekuje puno od Ličko-senjske županije, kazao je nakon radnog sastanka župan Milinović.

Ministrica Žalac ističe kako su na današnjem sastanku obrađene sve važnije teme koje se tiču Ličko-senjske županije.

-Razgovarali smo o donošenju zakonske regulative o regionalnom razvoju, dakle Zakon o strateškom planiranju i upravljanju razvojem, o izmjenama i dopunama Zakona o regionalnom razvoju, potpomognuta područja, brdsko-planinska područja – upravo o svemu onome što je važno za ovu županiju, a isto tako o donošenju Zakona o otocima, jer znamo da Novalja pripada Ličko-senjskoj županiji.  Razgovarali smo i o provedbi projekta konkurentnost i kohezija gdje smo mi kao Ministarstvo upravljačko tijelo i trenutno je u provedbi 14 projekata ukupne vrijednosti preko 55 milijuna kuna, kazala je ministrica Žalac.

Gs Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.