Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić boravio je danas u radnom posjetu Gradu Gospiću i Ličko-senjskoj županiji. Tom prigodom ministar Tolušić  je u pratnji domaćina, gradonačelnika Petra Krmpotića i župana dr. Darka Milinovića posjetio naselje Lički Osik. Nakon obilaska tamošnjeg Kulturno-informativnog centra novinarima se najprije obratio gradonačelnik Krmpotić rekavši pri tome kako je ponosan na činjenicu kako je riječ o naselju sa gotovo 2 000 stanovnika te kako je riječ o naselju s najmlađim dobnim prosjekom u RH.

-Povod dolaska ministra Tolušića vezan je uz jedan Natječaj za ruralni razvoj za Mjeru 7.4 gdje je Grad Gospić kandidirao   projekt obnove  i  završetka KIC-a u vrijednosti od 4,6 milijuna kuna. Obnovom ovog zdanja poboljšali bismo stambene uvjete na Ličkom Osiku. Ovdje živi najmlađa populacija ljudi po dobnom prosjeku pa nam je također stalo da se ovdje stvore uvjeti za djelovanje mnogih udruga, Mjesnog odbora, prostora za mlade… Otvorilo bi se i nekoliko novih radnih mjesta i  uvelike povećala kvaliteta života građana. Na dostojan način bismo se odužili i žrtvama Široke Kule koji su mučeni i  ubijani u jednoj prostoriji pa bismo ovdje napravili i Memorijalnu sobu, rekao je gradonačelnik Petar Krmpotić. KIC  u Ličkom Osiku imao bi također i 33 stana, a nakon toga bi se krenulo na temeljno preuređivanja Trg žrtava Široke Kule. Na ove riječi nadovezao se ministar Tomislav Tolušić.

-Dajem punu potporu Gradu Gospiću i gradonačelniku Krmpotiću u ovim projektima. Obišao sam gotovo sve projekte koji se prijavljuju na naše natječaje. Zgrada KIC-a u Ličkom Osiku ubraja se u projekte koje moramo realizirati jer ova sredina svakako treba i zaslužuje nove sadržaje i nova radna mjesta. U skoro vrijeme će se pregledati aplicirana dokumentacija i uvjeren sam da će se vrlo skoro započeti s obnovom. Razgovarao sam s gradonačelnikom i rekao mu da se i obnova ovoga trga svakako treba prijaviti na natječaj jer zašto bi Grad Gospić  za to trošio svoja sredstva, kada su nam na raspolaganju sredstva EU-a. Još jednom ću naglasiti kako ovaj projekt, kao i brojni projekti Grada Gospića imaju moju punu potporu, rekao je novinarima ministar Tolušić.

Gs Press / Nikola Mraović

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.