Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Lovro Kušćević boravio je danas u Gospiću. Ministra je u Gradskoj upravi dočekao domaćin, gradonačelnik Grada Gospića Petar Krmpotić sa suradnicima, župan dr. Darko Milinović, direktor firme Komunalac Gospić d.o.o. Milan Devčić i predstavnici stanara čije su zgrade povukle financijska sredstva za povećanje energetske učinkovitosti.
Povod današnjeg posjeta ministra Kušćevića Gospiću je energetska obnova zgrada u kojoj je iz EU fondova povučeno 8 milijuna kuna, a završetkom uređenja ovih zgrada bolje uvjete za stanovanje imati će više od 200 vlasnika stanova i 20-ak poslovnih prostora.

Gradonačelnik Gospića Petar Krmpotić je u izjavi za novinare kazao kako je korist ovoga natječaja višestruka.
– Prva korist je energetska učinkovitost, druga je aktivacija građevinskih poduzeća, a treća je uljepšanje vizure grada. Stanari su se odrekli prava žalbe i vjerujemo kako će se uskoro raspisati natječaj i započeti sa obnovom zgrada na korist svih stanara i svih građana grada Gospića, kazao je Krmpotić.

Grad Gospić je u suradnji sa komunalnim poduzećem pokazao da se do predmetnih Europskih sredstava može doći ako se ljudi slože i zajednički uđu u projekt.

Ministar Kušćević je pohvalio Grad Gospić na odlično odrađenom poslu.
-Prije svega želim čestitati i gradonačelniku, županu, svim stanarima i komunalnom poduzeću na odlično odrađenom poslu. Zahvaljujući ovom programu ovdje će se obnoviti ove višestambene zgrade. Vrijednost tih radova je 12 milijuna kuna, od čega će Ministarstvo putem EU forndova sudjelovati sa 6,3 milijuna kuna. Ono što je bitno je da ćemo ovim poštovati EU direktive i postići energetske uštede od 60 %, kazao je ministar Kuščević.

Župan ličko-senjski dr. Darko Milinović pozvao je sve domaće građevinare da spremni dočekaju natječaje, te ako je potrebno da se udruže kako bi bili konkurentni na tržištu.

Na području grada Gospića osigurana su EU sredstva za četiri višestambene zgrade za koje je bila pripremljena kompletna dokumentacija za sufinanciranje energetske obnove. Još prošle godine ove su zgrade u prošlogodišnjem natječaju pripremljene uz svu potrebnu dokumentaciju i certifikate, da bi nakon toga ovaj natječaj bio prilagođen zahtjevnim EU procedurama, u čijoj su izradi sudjelovali djelatnici grada Gospića.

Gs Press / Nikola Mraović

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.