Kontinuitet izgradnje i obnove infrastrukture na području Općine Karlobag danas je ušao u novu fazu. Ministar mora, prometa i infrastrukture  Oleg Butković  potpisao je u Uredu načelnika Sporazum sa ravnateljem Županijske lučke uprave Predragom Dešićem o financiranju izvanrednog održavanja mula Mandrač za komunalne vezove i istezalište (špijažu) u luci Karlobag. Projekt je vrijedan 2 milijuna kuna i samo je jedan od sljedećih koraka u smislu bolje pomorske infrastrukture u Ličko-senjskoj županiji. Govoreći o novom projektu ministar Butković istaknuo je njegovu važnost.

-Nedavno sam bio na sastanku sa županom dr. Milinovićem i ovo je nastavak naših dogovora kojima pokazujemo da nam je stalo do svih 14 luka, koliko ih ima ova županija. Ova potpora županijskim lukama iz godine u godinu sve je intenzivnija, poglavito stoga što se turizam nameće kao sve važnija gospodarska grana. Ove godine smo za luke ove županije izdvojili više od 9 milijuna kuna. Tako su potpisani slični sporazumi u Novalji, Stinici i Senju. Uvjeren sam da će radovi na obnovi ovoga privezišta krenuti već sljedećeg mjeseca, što dokazuje koliko su nam luke važne, rekao je ministar Oleg Butković dodavši kako naredne godine kreće sanacija svih  ostalih luka Ličko-senjske županije. Ravnatelj Županijske lučke uprave Predrag Dešić zahvalio se resornom Ministarstvu  i ministru Butkoviću  na prihvaćanju svih dosadašnjih projekata.

-Već 3. studenog otvaramo ponuda pa ćemo u narednih 15-ak dana potpisati Ugovor o obnovi mula Mandrač. Već imamo spremne projekte za 2018. pa se nadamo da ćemo sa Općinom Karlobag naredne godine krenuti u proširenje dosadašnjih kapaciteta privezišta, rekao je ravnatelj Dešić. Župan dr. Darko Milinović drži kako je ovo ogledni prmjer korektne suradnje lokalne samouprave i resornih Ministarstava.

-Kako je rekao ministar Butković nedavno smo održali vrlo konstruktivan sastanak u Županiji i definirali mnoge korake i projekte. Mislim da je ovo ogledni primjer kako treba surađivati i graditi na korist svih naših građana. U izgradnju i sanaciju četiriju luka bit će ove godine uloženo više od 9 milijuna kuna i drago mi je što će ovo Ministarstvo podržati i buduće projekte vezane uz izgradnju i sanaciju lučke infrastrukture, zaključio je dr. Milinović. Zamjenik načelnika Općine Karlobag Boris Smojver otišao je korak dalje u najavama novih projekata.

-Drago mi je što već sada mogu najaviti našem županu da će Županija uskoro dobiti jedan dopis u kojem ćemo definirati izgradnju luke za nautički turizam kapaciteta do 200 vezova. Riječ je luci Porat. U tom smislu smo već razgovarali s investitorima i zainteresiranim vlasnicima plovila, a na redu je ishodovanje koncesije. Riječ je o luci koja će u mnogome poboljšati broj vezova na ovome području i označiti novi korak u nautičkom turizmu, rekao je Boris Smojver. Na ove riječi se nadovezao ministar Butković koji je obećao pomoć sa svoje strane jer ovo Ministarstvo financira izgradnju novih lukobrana, pri čemu se svake godine povećavaju sredstva za ovu namjenu.

Uz ministra Olega Butkovića ovom su događaju svjedočili njegovi pomoćnici Siniš Orlić i Anđelko Petrinić.

M.S.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.