Županijska skupština Ličko-senjske županije imala je danas na dnevnom redu nekoliko važnih točaka. Tijekom Aktualnog sata prvi se za riječ javio bivši član SDP-a Nikola Maras koji se osvrnuo na slučaj nezakonitih radnji na lokalitetu Brakusova Draga u Općini Vrhovine. Maras je pitanje postavio na prošloj sjednici pa je u međuvremenu dobio pisani odgovor. Kako je danas rekao vjerojatno se radi o nedopuštenim radovima Hrvatskih cesta pri čemu je preko iskopanog materijala i deponija smeća netko nezakonito zarađivao. Vezano uz tekst o navodnim nepravilnostima u OŠ „Zrinskih i Frankopana“ u Otočcu Maras je zatražio odgovore od župana dr. Milinovića. Drugo pitanje vezano je uz bolovanje zamjenice župana Renate Hodak. U trećem pitanju Marasa je zanimalo zbog čega se ne sastaje Antikorupcijsko povjerenstvo Ličko-senjske županije. Zanimalo ga je i jesu li osigurana financijska sredstva za rad toga tijela.

Govoreći od nezakonitim radnjama u Vrhovinama župan dr. Darko Milinović istaknuo je kako je slučaj proslijeđen nadležnom ministarstvu i inspekcijama pa je cijeli postupak u tijeku.

-Što se tiče nezakonitosti u OŠ u Otočcu ja sam ravnateljici dostavio upit za očitovanje o predizbornim aktivnostima i korištenju školskih prostorija. Moji zamjenici rade svoj posao, a zamjenica Renata Hodak se javila kako ima određenih zdravstvenih problema pa je i u tome smisli njezino odsustvo opravdano. Ima pravo korištenja službenog automobila 24 sata dnevno, iako je utvrđeno kako to pravo nije zlorabila za privatne svrhe, kako je bilo insinuirano. Antikorupcijsko vijeće će sukladno svojem radu i programima održati sa mnom sastanak kako bismo ih uvrstili u Proračun za 2018. godinu, rekao je župan Milinović.

Predsjednik Antikorupcijskog vijeća Ante Franić (HSLS) pojasnio je neke okolnosti vezane uz rad toga tijela te pojasnio kako je uvijek na dispoziciji da bi mu se prijavio bilo kakav sumnjivi slučaj pojave korupcije. Nakon toga slučaj će se predati DORH-u i policiji.

U drugom dijelu današnje sjednice za ravnatelja ŽUC-a ponovno je izabran dosadašnji ravnatelj dipl. ing. Luka Matijević. Jedna od rijetkih situacija kada Županijska skupština iskazuje konsenzus dogodila se danas tijekom glasovanja o projektu Razvojnog centra. Ovaj projekt dobio je „zeleno svjetlo“ svih članova Županijske skupštine. Projekt vrijedan 22,6 milijuna kuna označit će nova radna mjesta kao i mogućnosti za snažniji i brži gospodarski uzlet ovog dijela Hrvatske.

Gs Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.