Nakon u nedjelju održanih izbora u Ličko-senjskoj županiji u kojima je pobijedio HDZ, postavlja se pitanje tko će s kim u postizbornu koaliciju.

Dobro je da smo išli na izbore, situacija je bila kaotična, rekao je za HTV-ovo Otvoreno HDZ-ov Marijan Kustić o činjenici da se zbog rušenja proračuna išlo na nove izbore.

Rezultati govore da nije postojao razlog za rušenje proračuna, smatra Darko Milinović.

“Izbori nisu bili potrebni, izgubili smo dva do tri mjeseca. Mi nezavisni smatramo da je to neodgovorno prema građanima”, smatra nezavisni kandidat Ante Dabo.

Gospodin Milinović meni je srušio proračun za 2018. godinu (u Gospiću op.a.) pa bih ja rekao “da se bura vratila kući”. Možda je dobro da se skupština raščistila iako je to građane koštalo novca”, rekao je HSP-ovac Karlo Starčević.

“Proračun je na neki način bio povod. Je li ovaj bio dobar ili ne, svatko će gledati iz svoga kuta. U jednom te istom proračunu ne moraju svi biti jednako zadovoljni. Ako se proračun koristi za rušenje vlasti, onda niti jedan neće biti dobar”, kazao je Nikola Lalić iz SDSS-a.

“Morat će se koalirati jer nitko nema većinu. Sadašnji novonastale okolnosti primoravaju političke aktere na razgovore, što do sada nije bio slučaj. Tko će s kim koalirati, stvarno ne znam. Svaka koalicija koja će raditi na prosperitetu je dobro došla. Mi u SDSS-u podržavat ćemo svaki program koji unapređuje županiju, a posebno povratničke programe”, govori Lalić.

Da sam na mjestu Plenkovića, ja bih se zabrinuo”, rekao je Darko Milinović komentirajući rezultate izbore u Ličko-senjskoj županiji. Dodao je i da su drugi kandidati imali veliku podršku infrastrukture, aludirajući na HDZ, ali i na manje poput Ante Dabe.

Gs Press / c.p.L.O.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.