Tijekom današnje konferencije za novinare održane u Gospiću nositelj kandidacijske liste grupe birača za izbore za Županijsku skupštinu Ličko-senjske županije Darko Milinović ustvrdio je kako tijekom nedavnog predstavljanja liste HDZ-a i koalicijskih partnera održane u Gospiću predsjednik HDZ-a Andrej Plenković nije znao pravu istinu.

-Nije imao pravu informaciju niti kada su me izbacivali iz HDZ-a. Lika nikada nije bila ničija marioneta, kao niti lista na kojoj imamo 26 članova HDZ-a, a oni nikada u povijesti nisu radilli protiv HDZ-a. Ni danas to ne rade, ali želimo reći stop ovakvom upravljanju HDZ-a u ovoj županiji. Na listi HDZ-a ima manje HDZ-ovaca nego li na mojoj. Na njihovoj listi imaju najmanje četiri osobe koje su u svojem političkom djelovanju rušili HDZ. Kada je HDZ 2000. godine izgubio izbore Branislav Šutić je otišao u DC da bi sa sadašnjim povjerenikom HDZ-a Ivicom Radoševićem išao rušiti HDZ. Ernest Petry  bio je član Pusićkinog HNS-a, a danas je na listi HDZ. Na toj listi nema mjesta za istinske HDZ-ovce. Moj kolega dr. Dražen Jurković rušio je HDZ sa HSS-om i HNS-om. Rušio je HDZ i bio direktor kampanje Stipe Mesića koji je nakon smrti Franje Tuđmana o njemu pričao morbidne viceve, rekao je Milinović. Opet je pozvao glasače da se dignu na noge i pokažu što misle o današnjoj ŽO HDZ-a Ličko-senjske županije. Milinović je također istaknuo kako se sadašnja lista HDZ-a ipak sastavljala u Zagrebu.

HDZ-ovu koaliciju za skore izbore u Ličko-senjskoj županiji Milinović je nazvao HDŽ.

-Plenković za ovu situaciju nije odgovoran jer niti ne zna što se ovdje događa. Predsjednik ŽO HDZ-a Marijan Kustić je izjavio da će isključiti iz stranke svakoga koji potpiše za moju listu. Neka onda isključi svoja 2022 člana, koliko ih je potpisalo za mene. Andrej Plenković se ogradio od diskiminacije žena jer  na njihovoj listi ima svega 22 posto žena, rekavši da to prepušta županijskoj organizaciji. Zato je to lista HDŽ-a, a ne HDZ-a, pri čemu kratica HDŽ znači Hrvatska diskriminira žene. Na mojoj listi je čak 17 žena, ustvrdio je Darko Milinović.

Održana je i kraća video projekcija  gdje se iznose dokazi o promjeni stava predsjednika ŽO HSS-a Zlatka Fumića koji Milinoviću obećao podršku pri izglasavanju Proračuna, a kasnije je odustao. Prema tvrdnjama Darka Milinovića Ličko-senjska žuapnija danas nema niti kune duga, a ostvarila je suficit od 5,3 milijuna kuna, nakon čega je Županijska skupština ipak srušila njegov prijedlog Proračuna za 2019. i  isprovocirala nove izbore.

Gs Press / M.S.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.