Ličko-senjski župan Darko Milinović gostovao je u emisiji RTL Direkt.

Milinović, koji je isključen iz HDZ-a, nakon čega mu je i srušen proračun smatra da bez te stranke može pobijediti u Lici.

Povijest je pokazala da otpadnici iz velikih stranaka, izuzev Milana Bandića rijetko imaju uspjeha – zašto ste vi tako sigurni da ste vi osobno jači od HDZ-a?

“Milan Kujundžić koji je izašao iz stranke sada je ministar zdravstva, Martina Dalić financirala drugu stranku protiv HDZ-a i postala glavna faca u Plenkovićevoj vladi, Stipe Mesić izdao Franju Tuđmana i postao predsjednik države, čudni su putevi Božji. Ono što mene razdvaja od svih tih ljudi jest da ja ne radim protiv HDZ-a i nema šanse da pomognem bilo kojoj drugoj političkoj opciji da ruši HDZ. HDZ je mene izbacio iz stranke. Ja nemam nacionalni projekt za sada.”

Izbačeni ste iz stranke nakon desanta autobusima na HDZ. Je li vam žao što ste s ličkim HDZ-ovcima došli u Zagreb?

“Kad kažete desant onda to vrijeđa 300 ludi koji su tamo bili sa mnom. Oni su tražili od mene da dođemo u Zagreb i da nam samo jamče kada će biti izbori u Gospiću, to je bilo u svibnju, a izbori još nisu bili.”

Tko je kriv što više niste u HDZ-u?

“Andrej Plenković. Vjerujem da ti procesi ne mogu ići bez glavnog tajnika i predsjednika stranke.”

Dojučerašnji kolege odlučili su srušiti vaš prijedlog proračuna na Staru godinu, kažete da je to amenovano iz Zagreba. Po čijem nalogu? Plenkovićevom?

“Prvi put u povijesti suficit i prvi put u povijesti županija nema duga. 80 milijuna kuna nepovratnih EU sredstava. I onda je to netko išao rušiti. Ako je to uz suglasnost i po naputku Andreja Plenkovića, onda je to vrlo nekorektno. Želim vjerovati da to nije po njegovom naputku i da nije znao pravu situaciju što se događa. Marijan Kustić me za Badnjak zove i kaže sve je u redu s proračunom, idu određeni amandmani i proračun će biti donešen. Koalicijski partneri HDZ-a i svi odbori ličko-senjske županije podržali proračun, i kad se to desilo, skupština koja je trebala biti idući dan naprasno je otkazana za 31.prosinca. Mislim da je suvišno išta dalje govoriti. Marijan Kustić nije o tome odlučivao, odlučivao je netko treći. Ernest Petry je rekao da je razgovarao sa savjetnikom Andreja Plenkovića – Kapulicom i da je rekao da je središnjica protiv donošenja proračuna. Je li to istina  neka Plenković provjeri.”

Zahvaljujući “lex šerifu” vi ostajete da tako kažem šerif, a na izbore ide skupština… Mislite da na tim izborima možete ostvariti neki rezultat?

“Vrijeme će pokazati. 1. ožujka su novi izbori. Sve se to može produžiti do 1. kolovoza do donošenja proračuna. To je zadnji datum kada se treba donijeti novi proračun. Ja razmišljam o svojoj listi, ali još jednom kažem ja nikada ne radim protiv HDZ-a. Na euroizborima sva moja obitelj, nas 24, glasat će za HDZ. To što su me izbacili, ja mislim da će jednog dana shvatiti da su napravili pogrešan potez. Jednako tako sam uvjeren da će brojni HDZ-ovci ako budem imao svoju listu glasovati za mene kao prepoznatljivog u ličko-senjskoj županiji i istinskog HDZ-ovca.”

“Ja nisam rekao da ću pobijediti HDZ na idućim izborima, ali HDZ će sigurno ostaviriti najlošiji rezultat dosad. Hoće li on učestvovati u novoj konstelaciji snaga u županijskoj skupštini to ćemo vidjeti. Ja da dobijem tri mandata, ja sam pobijedio. HDZ ne može dobiti 19 kao kad sam ga ja vodio. Uzmimo da će proračun pasti i da je zadnji datum 1. kolovoza, tada su izbori mogući sve do studenoga. Ja sam uvjeren da će ipak prevladati razum kada se malo tenzije stišaju i da će proračun biti donešen.”

“Uvjeren sam da ću pobijediti ako budu novi izbori za župana. To znači da se ne vraćam u Sabor.”

Prije ste hvalili način na koji Andrej Plenković vodi HDZ, a danas?

“Ja imam dva mišljenja o Plenkoviću, jedno kao premijeru, a drugo kao predsjedniku stranke. Ja moram izraziti nezadovoljstvo načinom vođenja stranke, mogu ja tu biti i objektivan, ne slažemo se o Istanbulskoj koncevenciji, niz drugih stvari, ali mislim da kao premijer dobro plovi u ovim nemirnim vodama”, zaključuje Milinović za RTL Direkt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.