Ličko-senjski župan dr. Darko Milinović i predsjednik Obrtničke komore Ličko-senjske županije Marko Sokolić potpisali su danas  Sporazum o stipendiranju učenika koji se obrazuju za deficitarna obrtnička zanimanja u školskoj godini 2020./2021. godine.

Župan Milinović: Županija će uskoro imati kreditnu liniju sa 0 % kamata

Prilikom potpisivanja Sporazuma, ličko-senjski župan dr. Darko Milinović ponovio je kako županija financijski dobro stoji, unatoč tome što je prije tri godine postojao dug od 13 milijuna kuna.

-Sva ta sredstva smo mislili uložiti u gospodarske programe, ali ova covid situacija nosi svoje, pa smo prisiljeni dio sredstava utrošiti u popunjavanje rupa. Sve programe za sufinanciranje deficitarnih zanimanja smo poduplali 2019., i za takve programe će se uvijek naći sredstva. Pratit ćemo sve napore gospodarske komore kako bi deficitarna zanimanja bila manje deficitarna. U Proračunu za slijedeću godinu, spremni smo još pojačati ova sredstva i biti na raspolaganju poduzetništvu Ličko-senjske županije. Vi mladi, kojima će kroz ove stipendije biti malo olakšano školovanje, morate znati čuvati integritet, snagu, hrabrost i opstojnost Ličko-senjske županije, kazao je Milinović istaknuvši kako će županija uskoro imati kreditnu liniju sa nula posto kamata.

Predsjednik Obrtničke komore Ličko-senjske županije Marko Sokolić zahvalio se županu Milinoviću.

-Riječi koje ste uputili prema obrtnicima i poduzetništvu su riječi ohrabrenja. Ovo što ste najavili za iduću godinu za povećanje sredstava za stipendije, i mi ćemo nastojati učiniti isto kako bi ova djeca ostala ovdje i da ta zanimanja zažive, kazao je Sokolić.

Ovakav model stipendiranje učenika deficitarnih zanimanja odvija se kontinuirano od 2011. godine. Stipendiranje učenika srednjih škola deficitarnih zanimanja jedna je od mjera Programa povezivanja gospodarskih subjekata i studenata te učenika srednjih škola na području Ličko-senjske županije, kojoj je cilj poticanje učenika na školovanje za rad u deficitarnim obrtničkim zanimanjima.

Gs Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.