Pred nekoliko tisuća ljudi u Gradskoj sportskoj dvorani u Gospiću večeras su svoj program predstavili kandidata za župana, dr. Darko Milinović i kandidata za gradonačelnika Gospića Petar Krmpotić!
Nikada do sada dvorana nije primila toliki broj posjetitelja, čak niti onda kada su na skupovima sudjelovali najviši stranački i državni dužnosnici. Prva je na programu nastupila glasovita violončelistica Ana Rucner s odabranim pasažom popularnih skladbi koji su nas još jednom uvjerili u njezinu virtuoznoat. Doista je svečarski zvučao njezin instrument kada je svirala Lijepu našu, a potom „Odu radosti“ i fragment iz opere „Ero s onoga svijeta“.

Prvi govornik je bio gradonačelnik Grada Gospića Petar Krmpotić. Praćen pljeskom nazočnih faktografski je naveo brojne realizirane projekte i aktivnosti koje za cilj imaju poboljšanje kvalitete života svih građana. Krmpotić je posebno istaknuo ponos što se Grad Gospić već niz godina nalazi u društvu tek manjeg broja hrvatskih gradova čijem financijskom poslovanju državna revizija uvijek daje bezuvjetne nalaze. Mladi Marko Orešković je govorio u ime svoje generacije. Marko se doselio iz Zagreba u Liku kako bi u svojem zavičaju potražio sreću i izgradio budućnost. Prekidan čestim pljeskom brojne publike Marko je pozvao sve mlade koji su u nedoumici za svoju budućnost da ostanu u Ličko-senjskoj županiji i svojim znanjem i zalaganjem stvore još bolje mjesto za život. O popularnosti Miroslava Škore nije potrebno trošiti vrijeme. Publika napamet zna sve njegove pjesme, što se još jednom potvrdilo tijekom ovoga koncerta. Onda je najavljen kandidat za župana koalicije HDZ-HSS-HSP AS i HSU dr. Darko Milinović i dvorana se digla na noge. Dr. Milinović se u govoru zahvalio sadašnjem županu Milanu Koliću za sve ono što je kao hrvatski branitelj, gradonačelnik i župan učinio za ovaj dio Hrvatske.

Dr. Milinović:“Letvicu u radu sam postavio visoko“!

-Nedavno su mi rekli kako sa mnom kao županom neće biti lako. Možda su u pravu jer sam „letvicu“ u radu postavio visoko. Zato ću od svih načelnika i gradonačelnika kao župan zahtjevati maksimum. Svojedobno sam bio u samom državnom vrhu. Naučio sam puno toga i stekao mnoga prijateljstva i poznanstva. Upravo to želim iskoristiti za dobrobit ove županije. U svojem Izbornom stožeru sam zahtjevao da naše političke suparnike nitko ne smije vrijeđati, niti omalovažavati. To je njihova retorika koja im ne služi na čast. Okupio sam mladost, obrazovane mlade ljude u koje vjerujem. Na našim koalicijskim listama ima više žena nego li je to zakon i predvidio. Želimo u praksi još jednom dokazati koliko su mladi i žene važni za ovo društvo. Ovdje su večeras s nama budući načelnici općina i gradonačelnici. Ja ću im biti na raspolaganju 24 sata dnevno, ali isto tako od njih tražiti maksimum jer samo radom zajedništvom možemo graditi našu bolju budućnost, rekao je između ostaloga kandidat za župana dr. Darko Milinović i ispričao se mnogim građanima koji zbog velikog zanimanja za ovaj skup nisu niti uspjeli ući u Sportsku dvoranu.

GsPress/H.J./N.M.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.