Tijekom zadnjeg posjeta području Grada Gospića zagrebački gradonačelnik i predsjednik „B.M. 365 Stranke rada i solidarnosti“ Milan Bandić posjetio je Caritas Gospićko-senjske biskupije.  U pratnji najbližih suradnika i povjerenice stranke za Ličko-senjsku županiju Danijele Bogić Milana Bandića je u žup sv. Josipa u Ličkom Osiku primio direktor biskupijskog Caritasa vlč. Luka Blažević. Nakon razgovora zaključeno je kako će se na obostrano zadovoljstvo njihova suradnja na humanitarnom planu nastaviti. Evo što je nakon toga izjavio Milan Bandić:

-Moramo pomoći ovim ljudima koliko god je to u našoj moći. Pa ne možeš dolaziti u goste, a ništa ne donijeti tim ljudima. Zato soidarnost imaš, ili je nemaš. Nema tu sredine. Gdje god dolazimo vidimo da je mnogim ljudima teško. Da žive u siromaštvu. Caritas i vlč Luka Blažević su u tome smislu puno pomogli  i  ublažili teškoće mnogima. U kontaktu s našom Danijelom i popom Lukom danas smo dopremili nešto namještaja, hladnjak i  živežne namirnice. Ostat ćemo u vezi  s ovdašnjim Caritasom i dalje pomagati koliko pomoći možemo. Ružno je i pomisliti da čovjek u 21. stoljeću nema osnovne uvjete za dostojanstven život. A to se ne događa samo u Lici, naglasio je Milan Bandić.

Caritas Gospićko-senjske biskupije već se niz godina dokazuje na djelima. Gotovo u svakom ciklusu podjela paketa humanitarne pomoći podijeli se do 400 paketa. Caritas svake godine uzgoji oko 10 tona vlastitog krumpira, česte su donacije jabuka i mandarina, odjeće, obuće, higijenskih potrepština. Zacijelo će dobro započeta suradnja s Gradom Zagrebom biti na korist potrebitima kojih je nažalost, sve više.

M.S.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.