Još se nije niti „osušila tinta“ na našem izvješću o ilegalnim migrantima viđenih diljem Like, a već su stigle nove informacije o ovoj problematici. Prije nekoliko dana skupina migranata provalila je u jednu kuću u Ribarici pored Karlobaga misleći kako ondje nitko ne živi. Nakon provale našli su se oči u oči s vlasnikom koji je na to digao galamu i prijetio kako će odmah pozvati policiju. Migranti su na to pobjegli, dok je policijska patrola obišla kuću i ustanovila počinjenu štetu.

Ilegalni migranti danas su provalili i u lovačku kuću u naselju Stupačinovo u Baškim Oštarijama. Kada su čuli vozilo lovočuvara počeli su iskakati kroz prozore. Načinjena je veća materijalna šteta, a migranti su se razbježali po okolnim šumarcima. Prema svjedočenju lovočuvara riječ je o skupini od 5 migranata.

 

Ove navode nam je potvrdila PU ličko-senjska jer su i oni dobili dojave o provalama. Strah se uvukao među žitelje Like i primorskog dijela županije gdje se kuće nalaze na osami, a u mnogima žive postariji ljudi. Sve će biti dobro dok netko od domaćih ljudi ne izgubi živce i ne upotrijebi vatreno oružje.

Gs Press / c.p.L.O.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here