Meteoalarm je za Gospićku regiju izdao narančasto upozorenje ( Narančasto Vrijeme je opasno).

 • Vjetar

  Mjestimice i olujni udari sjeveroistočnog vjetra. Najjači udari vjetra 40-65 km/h

 • Kiša

  Obilna kiša mjestimice. Količina oborine 50-100 mm

Hrvatska danas

U većem dijelu zemlje vjetrovito. U unutrašnjosti oblačno uz kišu, lokalno obilnu, a u gorju se ponegdje očekuje susnježica ili snijeg. Na Jadranu promjenljivo oblačno, mjestimice s kišom i grmljavinskim pljuskovima. Vjetar na kopnu umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni, u zapadnim područjima povremeno s olujnim udarima. Na većem dijelu Jadrana i u unutrašnjosti Dalmacije puhat će jaka i olujna, podno Velebita i orkanska bura, a na jugu Dalmacije umjereno do jako jugo. Najviša dnevna temperatura zraka u većem dijelu unutrašnjosti od 5 do 10, a na istoku i Jadranu uglavnom od 11 do 16 °C.

Hrvatska sutra

Pretežno oblačno, mjestimice s kišom, a u višem gorju snijegom. Oborina lokalno može biti obilna. Na kopnu će puhati umjeren, u prvom dijelu dana i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar s olujnim udarima, a na Jadranu jaka i mjestimice olujna bura. Najniža temperatura zraka u unutrašnjosti od 2 do 7, na Jadranu od 8 do 12, a najviša dnevna u većini krajeva između 5 i 10, u Dalmaciji do 17 °C.

24sata: Uživo pratite udare vjetra i obilnu kišu diljem zemlje i regije!:
https://www.facebook.com/24sata/videos/2034337006869757/

HAK: PROHODNOST CESTA

Ažurirano 13.5.2019. 10:12

Za sav promet zatvorene su:
 • autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je državnim cestama DC50 i DC27 preko Gračaca, Obrovca i Karina)
 • Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.
Samo za osobna vozila otvoreni su:
 • autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Čavle i Delnice (obilazak za ostala vozila je starom cestom DC3 kroz Gorski kotar);
 • Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Karlobaga;
 • DC54 Maslenica-Zaton Obrovački;
 • Paški most
Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja, autocesti A7 Draga-Šmrika i lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).
 
Na dionici autoceste A7 od NP Rupa do GP Rupa i na A2 Zagreb-Macelj vozi se uz ograničenje brzine, zbog jakog vjetra.
 
Kolnici su mjestimice mokri i skliski, a na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (DC8) mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.
Zbog odrona prekinut je promet Jadranskom magistralom (DC8) između Makarske i Ploča u mjestu Podgora. Obilazak za osobna vozila je: Makarska (DC8) – DC512 – Makarska – Gornji Tučepi – Ž6198 – Gornja Podgora – Podgora (D8), a za ostala vozila: Makarska (D8) – DC512 – Makarska – Ravča – DC62 – Vrgorac – Mali Prolog – ŽC6276 – Mali Prolog – Kobiljača – Kula (Eraci) – LC69086 – Kula (Eraci) – Karamatići – Rogotin (D8).
Zbog izlijevanja vode na cestu vozi se usporeno na DC1 kod mjesta Prijeboj.
Zbog srušenih stabala prekidu je promet na Sljemenskoj cesti.
Na snagu je stupio novi Pravilnik o ograničavanju uporabe pojedinih javnih cesta za promet teretnih vozila čija najveća dopuštena masa premašuje 7,5 tona (NN 20/2019). Više o Pravilniku možete naći na stranicama Narodnih novina na poveznici https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2019_02_20_426.html. Kartu s javnim cestama objavit ćemo u sklopu HAK-ove Interaktivne karte.

 

Gs Press / HAK / DHMZ / Meteoalarm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.