Meteoalarm je za Gospić izdao crveni stupanj pripravnosti: Mjestimice jak i vrlo jak, ujutro i olujni NE vjetar. najjači udar vjetra 35-65 cv (65-120 km/h) UTJECAJ: Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu.
Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu.

Hrvatska danas

Oblačno, u unutrašnjosti sa snijegom, češćim i obilnijim u središnjim te u gorskim krajevima gdje će uz novi snježni pokrivač biti i snježnih zapuha, a moguće i snježne mećave. Ponegdje u unutrašnjosti, ponajprije na krajnjem istoku, oborina na granici snijega i kiše može se smrzavati na hladnoj podlozi. Na Jadranu će povremeno padati kiša, mjestimice će biti pljuskova s grmljavinom, a na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije mjestimice je moguće malo susnježice i snijega. U unutrašnjosti će puhati umjeren i na udare jak sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim i orkanskim udarima, a u južnoj Dalmaciji istočnjak i jugo. Temperatura zraka na kopnu većinom od -3 do 2, na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 1 do 6, a drugdje duž obale od 5 do 11 °C.

Hrvatska sutra

Oblačno uz oborine, te vjetrovito, osobito na sjevernom Jadranu. U unutrašnjosti će povremeno padati snijeg, izraženiji u noći i ujutro, na Jadranu uglavnom kiša, češća prijepodne. U unutrašnjosti će puhati umjeren i ponegdje na udare jak sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim i orkanskim udarima, u južnoj Dalmaciji i jugo. Temperatura zraka na kopnu uglavnom od -3 do 2, u Slavoniji i unutrašnjosti Dalmacije malo viša. Na sjevernom dijelu Jadrana od 4 do 9, a na južnom od 9 do 14 °C.

Gs Press / DHMZ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.