U Zadru je održano Međunarodno natjecanje u powerliftingu pod nazivom „GPC Croatia Open Cup“. Organizator natjecanja je bio Gospićanin Marijo Rukavina kao predsjednik Powerlifting kluba Rux i GPC Hrvatska. Ovo natjecanje je ujedno bilo i izlučno natjecanja za hrvatske natjecatelje na predstojećem Europskom prvenstvu GPC powerlifting federacije. S gostima iz Češke, Slovačke, Makedonije, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine te Crne Gore natjecanje je poprimilo međunarodni karakter.

Na natjecanju su sudjelovala 32 natjecatelja koji su se natjecali u troboju snage-powerliftingu, potisku s klupe ili bench pressu te mrtvom dizanju. Također dvoje natjecatelja su pokazali svoju snagu natječući se u posebnoj dizačkoj opremi čija upotreba inače nije toliko raširena u Hrvatskoj koliko vani. S obzirom na podignute težine i broj natjecatelja može se reći da je ovo bilo natjecanje iznimne gustoće i koncentracije kvalitete.

Čak sedam benčeva preko 200 kg, tri mrtva dizanja preko 300kg i jedan čučanj preko 300 kg rijetko se viđaju na našim prostorima. Osim tih apsolutnih brojki bilo je i dosta odličnih rezultata kod nižih težinskih kategorija. Ukupni pobjednik u powerliftingu je Luka Udiljak iz Zagreba koji je ostvario total od 870 kg: čučanj 325 kg, bench press 205 kg te mrtvo dizanje od 340 kg u kategoriji do 140 kg. Luka je inače junior te su ove brojke zaista odličan rezultat. Kod žena ukupna pobjednica je Jelena Marinković iz Srbije s totalom od 395kg.

Ukupni pobjednik u bench pressu je Vlastimil Kuzel iz Češke koji je za tri desetinke boda odnio pobjedu ispred Irfana Muhića iz Bosne i Hercegovine. Kuzel je podigao 240 kg u kategoriji do 110 kg, a Muhić 250 kg u kategoriji do 140 kg. Treći je bio Miloš Vukičević iz Srbije s podignutih 242.5 kg u kategoriji do 125 kg.

Ukupni pobjednik u mrtvom dizanju je Kristijan Matković iz Petrinje koji nastupa za PLK Rux iz Gospića. Kristijan je podigao 310 kg u kategoriji do 100 kg. Na žalost pokušaj na 316 kg nije tehnički bio ispravan. Drugi je bio Sahludin Šehić s 330 kg u kategoriji preko 140 kg, a treći je domaći natjecatelj iz Zadra, član PLK Rux. Luka je podigao 270 kg u kategoriji do 90 kg.

Gs Press

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.