Gospićki su rukometaši pomalo samozatajan svijet, kako to često nalazimo među posebno nadarenim i strpljivim mladim ljudima. Zato nas ne treba čuditi što su s toliko ponosa i jednako toliko dobrih nada obznanili svima nama pojačanje svoje trenerske ekipe.

Mate Pavelić, rođeni je u Gospićanin  (20. rujna 1990. godine), dijete je našega kluba. Boje Rukometnog kluba “Gospić” branio je u gotovo cijeloj svojoj karijeri, a prve rukometne korake napravio je još 12. siječnja 1998. godine kada je kao dijete od nenavršenih 8 godina postao našim članom.

Tijekom niza godina Mate je postao neizostavni „kotačić“ seniorske ekipe koja se trenutačno bori za 1. mjesto u 3.HRL zapad. Mate je pouzdani igrač i gotovo nepogrješivi strijelac.

Njegov interes za trenerskim pozivom polako se počeo realizirati. Nakon upisivanja trenerske škole ukazala mu se prilika za vođenje grupa na Udbini. Mijenjat će trenericu Antoniju Pavelić  na treninzima grupa na Udbini i na taj način stjecati prijekopotrebno iskustvo za samostalno vođenje ekipe koje bi trebalo krenuti u jesenskom periodu, zaključuju u RK Gospić, uz naglasak kako su uvjereni da će neumorni Mate kao i  uvijek odlično odraditi posao i da će svoje bogato znanje i entuzijazam prema rukometu uspjeti prenijeti na male rukometaše.

Sportski znalci često govore kako se dobrim igračem ili trenerom ne postaje preko noći. Čitajući retke iz biografije Mate Pavelića čini nam se kako su se „kockice sportske sudbine“ konačno posložile.

Gs Press / c.p.L.O.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.