Po onoj staroj izresi „svako zlo za neko dobro“ koronavirus zahvatio je svijet. Nažalost, pandemija je odnijela na tisuće ljudskih života, najviše u Italiji. Kako bi se ovoj nedaći stalo na kraj, mnoge su države već proglasile potpunu karantenu. Na ulicama gradova samo je vojska i policija, ograničeno rade samo ljekarne i neke trgovine. Pa po čemu je onda ovo veliko zlo za neke situacije čak i poneko dobro?

Ovo je lako definirati. Ako ste dobili vlast na bilo kojoj razini zahvaljujući lažnim predizbornim obećanjima za koja ste unaprijed znali da ih nećete realizirati, onda je karantena najbolji izgovor za propala obećanja.

-Zaposlili bi mi mnoge ljude i otvorili nova obećana  radna mjesta, ali nas je karantena u tom spriječila- već sada govore mnogi koji su prije 2-3 godine, politički gledano, „lajali na Mjesec“ i dizali oluju u čaši vode.

Gdje ste sada s lažnim obećanjima?

Od svega obećavanog malo se toga dogodilo. Sada ih nigdje nema. Čuvaju svoje zdravlje i to je u redu. Izabrali smo ih da nas vode pa bi bilo u najmanju ruku pošteno da se ponekad u medijima  pojave i dadu nam potporu u ovoj epidemiji. Barem sa maskama na licima. Zapravo, mnoge su njihove maske odavno pale i retoričko je pitanje kako sa i bez korone opet tražiti povjerenje onima kojima uredno lažu godinama. Jesmo li u ovome tekstu nekoga imenovali? Nismo. Jeste li prepoznali tko već godinama nosi masku? Svakako jeste!!! Ako poneki „noj s glavom u pijesku“ opet podivlja na društvenim mrežama, to je dokaz zavidne gluposti pojedinaca i dokazuje staru isitnu: „Ništa nije vječno osim ljudske gluposti i licemjerja“!!!

GS press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.