Županijska organizacija HDZ-a „Katarina Zrinski“ Ličko-senjske županije okupila je večeras na Izbornoj skupštini ukupno 110 izaslanica iz svih gradova i općina. Izbornu skupštinu održanu u gospićkom KIC-u uveličali su predsjednik ŽO HDZ-a dr. Darko Milinović, župan Milan Kolić, predsjednik Utemeljitelja HDZ-a Ličko-senjske županije Ivica Čačić Kocki, predsjednik GO HDZ-a grada Gospića Petar Krmpotić, predsjednik ŽO Mladeži HDZ-a Ivan Biljan, kao i  predsjednici temeljnih ogranaka iz mnogih ličkih općina.

U prvom dijelu skupa nazočne je pozdravila predsjednica ŽO Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ Ličko-senjske županije Marta Grgurić. Zahvalila se na odličnom odazivu na Izbornoj skupštini i pozdravila muške stranačke kolege. Govoreći o radu Zajednice žena, predsjednik GO HDZ-a grada Gospića, gradonačelnik Petar Krmpotić, zahvalio se dosadašnjoj predsjednici Marti Grgurić koja već niz godina vrlo uspješno obnaša brojne političke dužnosti i, kako je istakao, vrlo  kvalitetno i požrtvovno radi kao zamjenica gradonačelnika. Krmpotić nije dvojio kako se na ovome  skupu nalazi veliki broj žena koje obnašaju vrlo odgovorne dužnosti, uvažene su i poštovane pa je uvjeren da će na narednim lokalnim izborima žene HDZ-a igrati vrlo važnu ulogu.

Rad ŽO Zajednice žena „Katarina Zrinski“ odličnim je ocijenio i župan Milan Kolić. Kako je istaknuo, vidjelo se to po rezultatima do sada svih provedenih izbora.

-Vidjelo se to na svakom koraku gdje su žene imale i  imaju vrlo odgovorne zadaće. Vidjelo se to tijekom priprema za sve izbore, vidjelo se to na vašim radnim mjestima, u vašim obiteljima. HDZ dobrim dijelom može na odličnim izbornim rezultatima zahvaliti upravo vama ženama. Zato na narednim lokalnim izborima idemo zajedno u još jednu veličanstvenu pobjedu naše stranke. Vaš kvalitetan rad evidentan je kroz niz ustaniova i  institucija na području naše županije. U samom Županiji radi oko 80 žena. Upravo vi kao majke, supruge i  odlične djelatnice zračite entuzijazmom i poletom koje prenosite na sve oko sebe. Već sam rekao da su žene temelj društva. Vi ne samo da temelj našega društva, vi ste temelj i važan čimbenik demokracije. Vaša snaga pri stvaranju novih vrijednosti poticaj je nama muškarcima i suport u našim zajedničkim nastojanjima ostanka  mladih na ovim prostorima, istaknuo je župan Milan Kolić i svima čestitao nadolazeće Valentinovo. Predsjednik ŽO HDZ-a dr. Darko Milinović podsjetio je na sličan politički skup kada je u predizbornoj kampanji lani u istoj dvorani bilo okupljeno gotovo 200 članica Zajednice žena HDZ.

-Tada sam od vas tražio glasove i na koncu sam dobio povjerenje više od 10 tisuća birača iz ove županije. Koristim ovu prigodu da vam se još jednom zahvalim na podršci. Na listama na lokalnim izborima bit će još veći broj žena nego li do sada. Žene se danas nalaze na vodećim mjestima brojnih državnih ustanova i  institucija u ovoj županiji, a Hrvatska se kao tradicijska zemlja može pohvaliti što danas ima svoju Predsjednicu koja je u našoj županiji dobila najveći broj glasova. Žene HDZ-a posvuda odlično rade svoje poslove, znadu pravilno usmjeriti i artikulirati svoje političke interese. Uvjeren sam da ovdje među vama možemo već danas odabrati sve nove gradonačelnice, načelnice općina, pa ako hoćete u županicu i da biste bile također vrlo uspješne kao i vaši kolege koji danas vode te Općine i Gradove. Na narednim lokalnim izborima HDZ će ponovno polučiti sjajne rezultate. U našoj županiji vratiti ćemo pod okrilje HDZ-a Novalju i Otočac i pobijediti u svim sredinama. Neke političke stranke na ovim prostorima nemaju zajedno članova, koliko se vas  žena večeras ovdje okupilo. Mi smo tradicionalna sredina i to s ponosom ističemo jer smo kršćanska, hrvatska Ličko-senjska županija, luč koja je uvijek svjetlila kada nam je bilo najteže, zaključio je u svojem govoru dr. Milinović. Novinari su potom napustili Izbornu skupštinu na kojoj je predsjednica Marta Grgurić pročitala izvješće o radu za protekle 4 godine. Budući da nije imala protukandidatkinja, Marta Grgurić je po ocjeni izaslanica odlično vodila ŽO Zajednice žena HDZ-a u Ličko-senjskoj županiji pa joj je zbog toga pripao još jedan mandat predsjednice.

Na večerašnjoj Izbornoj skupštini Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ Ličko – senjske županije

– za predsjednicu Županijske organizacije Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ Ličko senjske županije izabrana je : MARTA GRGURIĆ

– za članice Županijskog odbora Zajednice žena izabrane su :

 1. ANIĆ JOSIPA
 2. BADURINA SNJEŽANA
 3. BOŽIĆEVIĆ ELIZABETA
 4. BUKŠA KATARINA
 5. ČUBELIĆ SANDRA
 6. ĆOSIĆ JELENA
 7. DRAGIĆEVIĆ ELIZABETA
 8. DRAGIĆEVIĆ ZORA
 9. GRABAŠNJAK ANKICA
 10. GVOJIĆ DANIJELA
 11. HRVOJ MANDICA
 12. JURKOVIĆ TOMISLAVA
 13. KRPAN IVANA
 14. LABROVIĆ SNJEŽANA
 15. MAJDANČIĆ VERA
 16. NETAHLI RENATA
 17. PAPIĆ MIŠKULIN TOMISLAVA
 18. RUKAVINA IVANA
 19. RUKAVINA STILINOVIĆ ANA
 20. SERDAR PAŠALIĆ ANELA
 21. ŠIMUNOVIĆ NIKOLINA
 22. TENĐERA MARTINA
 23. TROBIĆ SNJEŽANA
 24. UREMOVIĆ RUŽA
 25. VUČETIĆ JADRANKA
 • za IZASLANICE na Izborni sabor Zajednice žena HDZ-a izabrane su
 1. VUKŠA KATARINA
 2. ČOVIĆ MARIJA
 3. DRAGIĆEVIĆ ELIZABETA
 4. GRABAŠNJAK ANKICA
 5. GVOJIĆ DANIJELA
 6. JURKOVIĆ TOMISLAVA
 7. KRMPOTIĆ IVANKA
 8. KRPAN IVANA
 9. MAJDANČIĆ VERA
 10. PEJNOVIĆ JADRANKA
 11. ROGIĆ MARICA
 12. SABLJIĆ IVANA
 13. STRILIĆ MAJA
 14. ŠIMUNOVIĆ NIKOLINA
 15. TAMARUT VALERIJA
 16. TONKOVIĆ ČORAK NIKOLINA
 17. TROBIĆ SNJEŽANA
 18. VUČETIĆ JADRANKA

Gs Press / M.S. /Nikola Mraović

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.