Foto:MUP/Ilustracija

Ministarstvo unutarnjih poslova RH nastavlja s aktivnostima u cilju dobrovoljne predaje oružja pod nazivom „Manje oružja, manje tragedija“. Cilj akcije je senzibilizirati javnost i potaknuti građane na dragovoljnu predaju oružja, kao i utjecati na podizanje razine svijesti građana o opasnostima od nestručnog rukovanja oružjem i minsko-eksplozivnim sredstvima. Na taj način građane se želi potaknuti da iz svojih domova izbace ono što život njihovih obitelji može zaviti u crno, te da se stvori sigurnija budućnost u kojoj će se zlouporaba oružja svesti na najmanju moguću mjeru.

Stoga je Policijska uprava ličko-senjska organizirala još jedan ciklus dragovoljne predaje nelegalnog oružja, streljiva i eksplozivnih predmeta. U narednih mjesec dana diljem Ličko-senjske županije bit će organizirani info-pultovi na kojima će građani moći dobiti informacije vezane za dragovoljnu predaju oružja:

-20. travnja u vremenu od 10 do 13 sati
Karlobag, Trg dr. Franje Tuđmana
-25. travnja u vremenu od 9 do 13 sati
Senj,Pavlinski trg
-27. travnja u vremenu od 8 do 12 sati
Otočac,Trg dr. Dražena Bobinca
-11. svibnja u vremenu od 9 do 12 sati
Donji Lapac, Trg Ive Andrića
-20. svibnja u vremenu od 9 do 12 sati
Gospić, Trg Stjepana Radića

-2. lipnja u vremenu od 9 do 12 sati
Perušić, Ulica Kralja Tomislava
5. srpnja u vremenu od 9 do 12 sati
Lovinac, Ulica Svetog Ante (Zelena tržnica)

Policija skreće pozornost građanima da oružje i minsko-eksplozivna sredstva koja namjeravaju predati ne donose osobno na info punktove, kao niti u prostorije policije, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na info punktu, broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Policija će nakon zaprimanja informacije poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

P. U./GsPress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.