Ljubav je najbolji lijek u samoizolaciji!

0

Sve nas je manje, ali smo mi Ličani po mnogo čemu neuništivi. Zato smo valjda mnoge traumatične činjenice ipak tretirali po onoj starioj „bacaj brigu na veselje“. U nastavku ovoga teksta donosimo samo neke činjenice koja dokazuju naš lakonski odnos prema koronavirusu.

-Prije nekoliko dana je Ante Smolčić iz Otočca želio svojoj gospođi Mariji na poseban način čestitati 65. rođendan. Ante je ispekao janje, tranžirao ga i počastio svoju gospođu. Na dva metra udaljenosti, sami su bili  za stolom. Ostali su uzvanici na ovoj fešti sjedili s maskama na licima u susjednoj prostoriji. I onda po dvoje sjedali za stol i pogostili se vrhunskom janjetinom. Korona doista određuje neka nova pravila ponašanja.

-Koronavirus mnogi s pravom nazivaju ““kineska gripa“. Ličani s gripama imaju povijesna iskustva, a od toga zla uvijek su se riješavali sa slaninom, češnjakom i rakijom. Iako stručnjaci tvrde kako je korona poseban virus, Ličani će vam tvrdoglavo reći da ne postoji zaraza koju rakija neće uništiti!

-Sve su glasniji upiti na koji način se nositi sa samoizolacijom. Jedan od odgovora na facebooku prenosimo u cjelini:

„ Ako imaš manje od 50 godina, oženjen si i voliš svoju ženu, molim te ne postavljaj glupa pitanja kako ćeš provoditi samoizolaciju! Ljubav je najbolji lijek!“

GS press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here