LJETNO KINO U ATRIJU KIC-a LIBURNIA FILM FESTIVAL

  1. lipnja 2016.g. u 21 sat

Nakon Zagreba, Pule i Raba nagrađeni dokumentarci s Liburnia film festivala u petak, 17. lipnja, „uplovit će“ u Ljetno kino u atriju Kulturno informativnog centra Gospić. Gospićani će imati priliku besplatno pogledati najbolji film prema odabiru publike s 13. LFF-a Lijepo mi je s tobom, znaš redateljice Eve Kraljević te Razred redateljice Vesne Čudić kome je žiri prošle godine dodijelio nagradu za najbolju režiju.

Radi se o filmovima dviju redateljica koji su prošle godine oduševljavali publiku po hrvatskim filmskim festivalima. Osim na LFF-u, redateljski debi Eve Kraljević Lijepo mi je s tobom, znaš publika je nagradila i na ZagrebDoxu 2015. Mlada autorica ispričala je priču o svom odrastanju sa sestrom Mijom koja ima Downov sindrom, a njen dokumentarac prepoznat je na prošlogodišnjem Sarajevo film festivalu gdje joj je dodijeljena nagrada Europske dokumentarističke mreže za podršku talentiranim autorima dokumentarnog filma iz regije.

Razred je publika nagradila na Danima hrvatskog filma 2015. Redateljica Vesna Čudić ispričala je priču o trima mladim članicama romske zajednice u Dardi te odlukama koje one moraju donijeti na putu prema zrelosti.

Program u Ljetnom kinu u atriju KIC Gospić započinje u 21 sat, a ulaz je besplatan.

U slučaju lošeg vremena prikazivanje, će se održati u velikoj dvorani KIC-a.

Liburnia uplovljava je filmska turneja kojom organizatori LFF-a žele publici približiti recentne hrvatske dokumentarce. Liburnia Film Festival najstariji je festival dokumentarnog filma u Hrvatskoj i jedini festival koji prikazuje isključivo recentne hrvatske dokumentarce.

Gs Press / KIC

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.