U organizaciji LAG-a LIKA danas je održan sastanak na temu prijave na Natječaj za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava za zaštitu Ličkog škripavca zaštićenom oznakom zemljopisnog podrijetla.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Udruge malih sirara Ličko-senjske županije „Lički škripavac“ Goran Fumić, Nikolina Anić i Nada Murgić; Vladimir Tomaić ispred Sirane Runolist; Prof. dr. sc. Samir Kalit, Agronomski fakultet u Zagrebu; Višnja Krapljan, stručni tajnik Saveza Udruga malih sirara Republike Hrvatske „SirCro“ te predstavnici LAG-a LIKA.

Budući da je Ministarstvo poljoprivrede raspisalo Natječaj za dodjelu sredstava, na sastanku su definirani daljnji koraci i smjernice za prijavu na Natječaj temeljem kojega će se osigurati potrebna sredstva za izradu specifikacije Ličkog škripavca – najvažnijeg dokumenta u postupku zaštite. Nositelj zaštite Ličkog škripavca biti će upravo Udruga malih sirara LSŽ „Lički škripavac“.

Ovaj sastanak je značajan korak prema zaštiti Ličkog škripavca koja će mu, obzirom na tradiciju proizvodnje i prepoznatljivost, dati dodatnu vrijednost.

Entuzijazam okupljenih dodatna je snaga u postizanju zacrtanog cilja, a vjerujemo i u motiviranju novih malih proizvođača sira za registraciju svoje proizvodnje i brendiranju Like kao područja s ponudom iznimno kvalitetne hrane.

GsPress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.