„Volim svoju županiju“ naziv je izložbe fotografija koja se  na nacionalnoj razini priređuje petu godinu zaredom. Izložba objedinjuje serijalno najboljih fotografija da bi na jednom mjestu predstavila ljepote svih krajeva Lijepe Naše. Nakon otvorenja u Šibeniku i gostovanja u Zadru, domaćin izložbe je i Ličko-senjska županija. 

U predvorju Pučkog otvorenog učilišta postavljeni su najbolji radovi pristigli na ovogodišnji natječaj na koji je, pandemiji usprkos, prijavljeno gotovo 3000 fotografija. Sa područja Ličko-senjske županije snimnjeno je 143 fotografija, o čemu je prilikom otvaranja  izložbe danas govorio zamjenik župana Vice Nekić. U svojem je govoru izrazio zadovoljstvo što su postavljene fotogrtafije najbolja ilustracija i svojevrsni „PR“ koje veličaju prostor s najviše nacionalnih parkova u Hrvatskoj. Nekić je također istaknuo činjenicu po kojoj je raznovrsnost i očuvanost prirodnih ljepota Ličko-senjske županije najbolji način za daljni razvoj turizma.

Ova je natječaj je pokrenut 2016. godine s ciljem promicanja prirodnih ljepota i kulturne baštine svih hrvatskih županija. O izboru najboljih odlučivao je četveročlani stručni žiri na čijem je čelu i ove godine bila profesionalna fotografkinja Marija Milin. Uz nju su pristigle radove vrednovali Morana Kiš iz Međimurske županije, Kristijan Toplak iz Virovitičko-podravske županije i Nikša Miletić iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Gs Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.