Kako bi se pomoglo pri realizaciji brojnih programa i javnih potreba udruga s prostora Ličko-senjske županije danas je održano svečano potpisivanje Ugovora o dodjeli financijskih sredstava Ličko-senjske županije za financiranje programske podrške Udrugama proizašlim iz Domovinskog rata, za financiranje programa javnih potreba u kulturi, za financiranje institucionalne podrške udrugama te financiranje programske podrške udrugama iz područja zdravstva i socijalne skrbi u 2020. godini.

U ime Ličko-senjske županije župan dr. Darka Milinovića potpisao je 21 Ugovor s predstavnicima udruga.

Moram vam se svima zahvaliti na dosadašnjem radu, na provedbi brojnih projekata koji su rezultirali boljem životu svih nas i za opće dobro. Lani smo za ovu namjenu imali 365 tisuća kuna, a za ovu godinu smo taj iznos povećali za dodatnih 136 tisuća kuna, ili za 26 posto. Ugovori koje ćemo potpisati na taj način iznose oko 500 tisuća kuna. Ova COVID-19 situacija odražava se na sve nas pa je naša županija u proteklom mjesecu imala manje oko 40 posto prihoda, nego li u istom razdoblju prošle godine. Ove godine imamo tri udruge više kojima smo za plaće povećali izdvojili 140 tisuća kuna.

Povećali smo sredstva za gotovo sve oblike javnih potreba i zahvaljujem se svima na strpljenju jer smo prošle godine imali problema s kašnjenjem proračuna, kao i nekoliko godina unatrag kada smo svi zajedno štedjeli. Zato vam svima zahvaljujem jer smo danas u suficitu, ali nas ovaj korona-period sada  pomalo vraća unatrag.

Na skorom rebalansu Proračuna ću kao župan učiniti sve da sačuvam stavku koja se odnosi na udruge i na vaš rad, a  u nekim situacijama će se ta sredstva povećati. Držimo palčeve da nam ova turistička sezona bude uspješna i da nam ekonomski pokazatelji budu povoljni, naglasio je župan Darko Milinović i nakon toga potpisao Ugovore s predstavnicima udruga i društava.

Na financijskoj potpori i inače vrlo korektnoj suradnji u ime Udruga proisteklih iz Domovinskog rata zahvalio se Antonio Šebalj, predsjednik Udruge ratnih veterana 9. gardijske brigade „Vukovi“. Riječi zahvale izrekao je i vlč. Juraj Ladišić, predsjednik Društva slijepih i slabovidnih Ličko-senjske županije, dok se u ime udruga čiji angažman vezan uz kulturu zahvalila Mandica Rukavina, predsjednica Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva „Široka Kula“ iz Ličkog Osika. 

Gs Press / M.S.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.