Skladno dogovorenoj suradnji na zajedničkom rješavanju problema deficitarnih kadrova u obrtništvu i malom poduzetništvu na području Ličko-senjske županije, župan Darko Milinović i predsjednik Obrtničke komore Ličko-senjske županije Marko Sokolić potpisali su danas Sporazum o stipendiranju učenika koji se obrazuju za deficitarna zanimanja u školskoj godini 2019./2020. godine.

Župan Milinović je kazao kako je današnje potpisivanje Sporazuma još jedan dokaz na kakav se način treba surađivati na zajedničkom rješavanju svih problema.

Dogovorili smo se s Obrtničkom komorom da ćemo povećati sredstva, i prošle smo godine stipendirali 4 učenika, a ove godine ćemo 8. Ova deficitarna zanimanja su automehaničar, autoelektričar, bravar i kuhar. Do sada smo u periodu kojem financiramo sa Obrtničkom komorom osigurali 375 tisuća kuna, i ove godine smo u županiji poduplali sredstva. Ličko-senjska županija je i za iduću godinu osigurala sredstva za nastavak dobre suradnje, te smo kroz rebalas proračuna spremni povećati iznos sredstava za sufinanciranje učenika deficitarnih zanimanja, kazao je Milinović.

 

Predsjednik Obrtničke komore Ličko-senjske županije Marko Sokolić zahvalio se županu Milinoviću na pozivu.

Komora već više godina prati u suradnji sa Strukovnom školom i deficitarna zanimanja. Nažalost, ova deficitarna zanimanja se pomalo gube, a vrlo su tražena. Smatram da mlada djeca koja se žele obrazovati za ova zanimanja ne smiju imati financijske probleme, kazao je Sokolić.

 

Stipendiranje učenika srednjih škola deficitarnih zanimanja jedna je od mjera Programa povezivanja gospodarskih subjekata i studenata te učenika srednjih škola na području Ličko-senjske županije, kojoj je cilj poticanje učenika na školovanje za rad u deficitarnim obrtničkim zanimanjima.

Gs Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.