Ličko-senjska županija od danas nema pozitivnih osoba na koronavirus.

U posljednja 24h provedeno je dodatno testiranje nad 4 osobe, ukupno se čeka 11 rezultata uzetih uzoraka. Testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno je nad ukupno 427 osoba.

Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije su dvije osobe. Policijski službenici PU ličko-senjske izvršili su provjere samoizolacije kojom prilikom nije utvrđeno kršenje izrečene mjere.

Nisu zaprimljene dojave o kršenju Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanju sportskih i kulturnih događanja i Odluka o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima.

Ukupno su oboljele 22 osobe od COVID-19 od čega je 21 osoba izliječena te jedna osoba preminula.

Tijekom jutra preminula je osoba s područja općine Udbina kojoj je prije više od 40 dana utvrđen koronavirus.  Radi se o pacijentici 1960. godište kojoj je transplantiran bubreg te koja je uz osnovnu bolest imala niz popratnih dijagnoza.

Pogoršanje njezine kliničke slike nije se dovodilo u vezu sa koronavirusom premda je i nakon više od 40 dana bila COVID-19 pozitivna, vjerojatno zbog imunosupresivne terapije koju je primala.

Napominjemo da je pacijentica boravila u gospićkoj bolnici te je na vlastiti zahtjev i inzistiranje otpuštena iz bolnice prije šest dana (subota) te je smrt nastupila u vlastitom domu.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.