Župan ličko-senjski Darko Milinović održao je danas radni sastanak s ravnateljima i predsjednicima Upravnih vijeća zdravstvenih i socijalnih ustanova s područja županije. Na sastanku su  potpisane i dodijeljene Odluke o financijskoj pomoći iz Programa pomoći zdravstvenim ustanovama i ustanovama socijalne skrbi iz Ličko-senjske županije za 2019. godinu. Na ovaj je način Ličko-senjska županija za sedam medicinskih i socijalnih ustanova izdvojila    918 726,92 kn za ovu godinu. Za kasni termin dodjele ovih sredstava svakako je krivnja donošenja Proračuna ove županije tek u srpnju, o čemu je više rekao župan Milinović.

Ovim smo Ugovorima pomogli tim ustanovama kako bi poboljšale kvalitetu svojih usluga. Osim ovoga osigurali smo oko milijun kuna za energetsku obnovu Doma za stare i nemoćne u Gospiću jer nisu dobili državna sredstva za taj projekt iz Fonda. Čuli ste  ravnatelje medicinskih ustanova koji su izjavili kako je ovo po prvi puta da je Županija iz vlastitih prihoda osigurala sredstva za zdravstvenu i socijalnu skrb. Prijedlog Proračuna za 2020. je gotov i već danas ide na raspravu, a u proceduru ide do 15. studenoga. Taj Proračun će svakako biti financijski stabilan, s puno razvojnih stavki. Bit će tu i  iznenađenja poput dodatnih milijun kuna za pomoć Općinama i Gradovima. Sve je to rezultat rada stručnog tima i političke stabilnosti koja je ponovno na „sceni“ u Ličko-senjskoj županiji, što je osnovni preduvjet napretka. Zato očekujem donošenje novog Proračuna što prije kako bismo mogli nastaviti s radom, da nam se opet ne dogodi 10.  srpnja kada je tek ove godine donesen sadašnji Proračun, zaključio je župan Milinović.

U ime kolega i kolegica na ovoj gesti zahvalila se dr. Sandra Čubelić, ravnateljica Opće bolnice Gospić.

Svaka kuna je dobro došla, posebice pred kraj godine jer svi mi imamo potrebe i račune koje trebamo podmiriti. U našem slučaju ćemo ovim sredstvima popraviti jednu peć za centralno grijanje, što nam je izuzetno važno uoči naše ličke zime. Ovo je jedan izuzetan izraz dobre volje i razumijevanja naših problema od strane Županije i župana Darka Milinovića. Mi smo u našim ustanovama sasvim sigurno poduzeli sve kako bismo nesmetano i kvalitetno funkcinirali, pri čemu je ova gesta dodatni stimulans u našem radu, rekla je u riječima zahvale ravnateljica Sandra Čubelić.

 

Župan Milinović je istaknuo kako su zdravstvene i socijalne ustanove od prevelike važnosti za kvalitetu života građana te se još jednom zahvalio svima koji svojim angažmanom daju poseban obol uspješnom radu u tim ustanovama.

Gs Press / M.S.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.