Hrvatska liječnička komora ove godine odlučila je posebnu počast odati žrtvama i svim sudionicima obrane Vukovara.

25 godina od pada Vukovara  iz svih županija oraganiziran je besplatan prijevoz svim članovima komore te sudjelovanje u Koloni sjećanja 18. studenog.

U organizaciji HLK -Podružnice Ličko Senjske županije i njene predsjednice dr. Mirjane Vrkljan Radošević u Vukovar će otputovati i devet liječnika iz naše županije.

-Liječnici LSŽ su i  ovaj put pokazali svoju humanitarnu crtu te su skupili donaciju  u vidu higijenskih potrepština i živežnih namirnica koju će donirati socijalnoj samoposluzi „Duga“ u Vukovaru. Donaciji se pridružili i djelatnici velikog trgovačkog centra u Gospiću te se ovim putem liječnici zahvaljuju na pomoći i želji da donacija bude što veća i da pomogne onima kojima je najpotrebnija. HLK u Vukovaru će podijeliti 43 Medalje časti zaslužnim liječnicima koji su do posljednjeg trenutka obrane grada heroja brinuli o bolesnima i ranjenima i tako dali nemjerljiv doprinos radu ratne bolnice Vukovar.Njihova djela ostat će trajni spomen ljudske hrabrosti ,liječničke požrtvovnosti i ljubavi prema domovini-rekla je dr Mirjana Vrkljan Radošević, predsjednica  podružnice LSŽ HLK.

-Isto tako pozivam sve kolege da u tjednu 14-18.studenog na svojoj radnoj odjeći ponosno istaknu bedž „91 Vukovar 16“ kao izraz zajedništva hrvatskih liječnika u simboličnom iskazivanju  zahvalnosti i pijeteta prema svim žrtvama i sudionicima obrane Vukovara, kazala je dr. Vrkljan-Radošević

Gs Press / Nikola Mraović

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.