Sinoć je u KIC-u Gospić, u sklopu turneje Liburnia uplovljava, gostovao Liburnia film festival. Gospićka publika imala je priliku pogledati i uživati u najboljem filmu prema odabiru publike s 13. LFF-a Lijepo mi je s tobom, znaš redateljice Eve Kraljević te Razred redateljice Vesne Čudić kome je žiri prošle godine dodijelio nagradu za najbolju režiju.

Film Lijepo mi je s tobom, znaš je priča o odrastanju redateljice sa sestrom Mijom koja ima Downov sindrom, dok se film Razred bavi odrastanjem i životom triju mladih romkinja u romskoj zajednici u Dardi.

Liburnia uplovljava je filmska turneja kojom organizatori LFF-a žele publici približiti recentne hrvatske dokumentarce. Liburnia Film Festival najstariji je festival dokumentarnog filma u Hrvatskoj i jedini festival koji prikazuje isključivo recentne hrvatske dokumentarce.

„Dokumentarce se može gledati na televiziji, u kinima rijetko ili ne uopće, stoga ovakvim turnejama nastojimo razviti publiku za dokumentarni film, pogotovo u manjim sredinama“ istaknula je Jelena Androić, izvršna direktorica LFF-a.

GsPress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.