Na Poligonu kod Autobusnog kolodvora u Gospiću postavljena je danas instalacija pod nazivom „Labirint filantropije“. Nositelj projekta je Udruga za razvoj civilnog društva „SMART“ čiji predsjednik Igor Bajok u svemu ovome vidi pregršt dobrih vibracija. Koautorica Marijana Martinčić ističe Mjesec kao simbol isijavanja ženske energije.
-Žena brine o drugima, što je jedan vid filantropije. Zato je jedna od misli-vodilja istaknutih u ovoj instalaciji „filantrop je čovjek kojemu je dobro kada je drugima dobro“. Ovo proširujemo na način da nam je dobro kada je dobro i cijelom biljnom i životinjskom svijetu. Zato je ovaj labirint sastavljen od likova ljudi i djece, kao i od likova stabala i životinje, rekla je Marijana. Na njezine riječi nadovezala se Barbara Galant po čijim tvrdnjama su obje autorice željele vizualizirati projekt kako bi ljude potakle na razmišljanje o filantropiji.

Tema labirinta je „Od Zemlje do Mjeseca i natrag“, pri čemu bi se hodanjem kroz Mjesečev labirint, „Labirint filantropije“, izrađen je od kartonskih likova koji povezani, čitale poruke kojima se promiče filantropija i dobročinstvo. Labirint je veličine 12 X 12 metara i najveće visine 1,60 metara. Kretanjem kroz labirint želi se istaknuti važnost filantropskog pristupa rješavanju problema i zadovoljavanju potreba u društvu i mogućnosti suradnje u lokalnim zajednicama.

GS Press/N. Mraović

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.