Opća bolnica Gospić bit će uskoro  opremljenija za novi dnevni Kirurški odjel, projekt u 100%-tnom financiranju Europskih strukturnih fondova, a u sklopu projekta „Koherentnost i kohezija dnevne bolnice-jednodnevna kirurgija“. Na prigodnoj svečanosti  održanoj u budućoj kirurgiji bili su brojni predstavnici  institucija i ustanova čiji je rad vezan uz zdravstvenu djelatnost. Govoreći o važnosti ovoga projekta ravnateljica OB Gospić dr. Sandra Čubelić se zahvalila svima  koji su pomogli da bi pacijenti ovog dijela Hrvatske dobili još kvalitetniju zdravstvenu skrb.

-Na ovaj način dobivamo novu kirurgiju i rekonstrukciju svih postojećih kirurških kapaciteta, a sve s intencijom da pacijenti što  manje vremena provode u bolnici, a što više vremena budu doma sa svojim obiteljima. Za ovaj projekt bit će izdvojeno 21 milijun kuna, a izvođač radova je tvrtka „Solida“. Ovo je način da se kao bolnica uklopimo u moderne trendove, a to su jednodnevne kirurgije i dnevne bolnice. Na ovaj način ćemo imati tri potpuno nove operacione sale. Drugi dio projekta je dnevna bolnica, potpuno novi sadržaj u produženju novog krila bolnice.  Sve ovo bit će značajan iskorak u kvaliteti medicinske usluge našim pacijentima, zaključila je ravnateljica dr. Sandra Čubelić.

Stalne napore da bi ova medicinska ustanova pratila svjetske trendove pozdravio je i Gordan Žanić, pomoćnik ministra zdravstva koji je tijekom govora istaknuo veliki značaj gospićke bolnice te pohvalio rad ravnateljice bolnice i cijele Uprave. Župan dr. Darko Milinović govorio je i kao bivši liječnik i ravnatelj ove ustanove.

-Ovaj kolektiv uvijek je bio na dispoziciji pacijentima. Kada je to bilo najteže, dakle  u ratu, dok se cijela bolnice nebrojeno puta dokazala i u mnogim teškim situacijama iz novijih vremena. Ovo je snažna ustanova i moram podsjetiti da je ovo jedina bolnica koja se tijekom rata nije izmjestila, već je djelovala na prvoj crti bojišnice. Čestitam tim veteranima, kao i mladim snagama koje su zajedništvom i angažmanom pokazale da je ovo velika ustanova. Zahvaljujem se Vladi RH, zahvaljujem se ministru zdravstva, svima onima koji su zaslužni za opstanak i napredovanje ove bolnice. Moram pohvaliti ravnateljicu, sve šefove odjela. Ovo je jedina bolnica koja unatrag nekoliko godina nije napravila niti kune novog duga. Županija će kao osnivač ove bolnice i dalje štititi njezine interese, a na taj način štititi i prava svih građana ove Županije. Ne sumnjam da će ovaj novi projekt odjeknuti u cijeloj Hrvatskoj i pokazati kako je ovo zapravo velika bolnica, istaknuo je župan dr. Milinović dodavši kako je samo lička tvrdoglavost i poštovanje pacijenata zaslužno da Gospić nije izgubio Odjel za dijalizu jer je dobrobit pacijenta uvijek na prvom mjestu. Ploču s podacima novih projekata zajedno su otkrili župan dr. Milinović i ravnateljica dr. Čubelić.

Nove projekte, sve zaposlenike   i pacijente blagoslovio je biskupijski generalni vikar preč. Marinko Miličević.

Gs Press / M.S.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.