U subotu, 23. lipnja 2018.g. Prvi veslački klub Perušić iz Perušića organizira jubilarnu, 15. po redu, veslačku regatu na rijeci Lici. Kategorije za ovu utrku rekreativnog karaktera su: kanu – dvosjed i četverosjed; kajak – dvosjed i samac; mješovito – kajak i kanu. Kotizacija iznosi 100kn po osobi (startnina) a dužina staze za utrku ovisi o vodostaju (6-8km). Prijave za utrku traju do 23. lipnja, a prijaviti se možete i na dan utrke. Kontakt za prijave je Mile Jurišić, predsjednik kluba 099/400-8778.

Rijeka Lika najveća je lička ponornica koja izvire u podnožju Velebita i teče kroz Ličko polje,sa svojom dužinom od 78 km druga je po veličini ponornica u Europi. Tok rijeke Like vrijedan je divljenja jer teče među impresivnim klisurama i liticama. Osim regate, isti dan održat će se i Zeleni sajam kao popratni sadržaj u organizaciji Javne ustanove „Pećinski park Grabovača“ i TZO Perušić a uz potporu Općine Perušić, Narodne knjižnice, klastera Lika destination, Prvog ličkog veslačkog kluba Perušić. Zeleni sajam će na jednom mjestu objediniti ponudu OPG-ova, smještajnih kapaciteta, pružatelja usluga u turizmu, zaštićenih područja Ličko-senjske županije,planinara, udruga i brojnih ostalih subjekata u turizmu. Dosad je prijavljen veliki broj izlagača. Oni najmlađi moći će sudjelovati u raznim radionicama i igrama, a svi željni informacija o radu u turizmu doći će na svoje na „Zelenoj tribini“ gdje će uspješni primjeri iz svijeta turizma i OPG-a ispričati svoje početke.

Osim toga, špilju Samograd u Pećinskom parku Grabovača moći ćete posjetiti po sniženim cijenama, kao i splavariti po rijeci Lici, a Planinarsko društvo Željezničar – podružnica Perušić organizira tradicionalni ljetni uspon Kaluđerovac-Metlača-Sklopača.

U pripremi je i bogati zabavno-glazbeni program popraćen neizostavnom hranom i pićem.

Službeni program cijelog događanja uskoro će biti objavljen.

Gs Press / JU “Pećinski park Grabovača”

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.