U sjedištu Outward Bound Croatia u Velikom Žitniku pored Gospića započeo je danas s radom trotjedni volonterski projekt “Navigating tradition – building experiences”. Projekt je okupio 18 volontera  iz   Španjolske, Italije, Grčke, Poljske i Hrvatske  koji će prva dva  tjedna radionice boraviti  u Lici. Voditelj radionice  i instruktor je Edi Madović.

-U edukacijskom centru u Velikom Žitniku ovi mladi ljudi će danas učiti osnove team buildinga, glavne alate i materijale kojima će se služiti u radu. Učit će kako popraviti neke drvene  predmete doma i u pitanju je prvenstveno osnovna upotreba alata. Na kraju  trajanja radionice  očekujemo i prve rukom izrađene police, manje komade namještaja, krevete…, zaključio je instruktor Edi Madović.

Trećeg tjedna projekta volonteri će u Sumartinu na otoku Braču saznati više o pomorskom nasljeđu, tradiciji  i izazovima s kojima se susreću mještani. Zadaci volontera uključivat će pomoć u brodogradilištu pri restauraciji barki i brodova. Outward Bound Croatia član je međunarodne Outward Bound International mreže koja se bavi organizacijom eksperimentalnih programa u prirodi s težištem  na učenje. Stara i napuštena, a danad obnovljena i odlično opremljena  škola u Velikom Žitniku postala je privremeni dom mnogih grupa mladih iz cijele Europe koji uče kako funkcionalno i održivo udružiti sinergiju čovjeka i prirode, s naglaskom na najviše ekološke standarde i održivi razvoj.

M.S.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.