Večeras je zadnja ovogodišnja noć posvećena maškarama. Odrasli guštaju u Korenici, Senju, Karlobagu, Otočcu i u Žabici, dok je dječji maskenbal u Gospiću ponovno bio onaj pravi.

U dvorani POU „dr. Ante Starčević“ okupilo se nekoliko stotina djece i njihovih roditelja da bi uz ples, pjesmu i nagradne igre proveli jedno zabavno i svakako atraktivno poslijepodne. I ovoga puta smo vidjeli mnoge maske kupljene u dućanima, ali i  originalne kreacije iz kućne radinosti kojima bi pozavidjeli i umjetnici. Pojavilo se i desetak maskiranih skupina, dobili smo kraljicu maskenbala i najbolju masku.

 

Kao i svake godine ocjenjivački žiri imao je vrlo tešku zadaću, uvijek s pitanjem je li odabir najboljih bio O. K.!?! Na koncu su se složili i kraljicom maskenbala proglasili su Karla Milković. Najmasku nosila je Melani Fajdetić, a kod maskiranih skupina dodijeljene su tri nagrade. Najbolja je bila skupina djevojčica iz OŠ dr. Jure Turića iz Gospića s maskama Disney. Na drugom mjestu bilo je šaroliko  i atraktivno društvo iz Područne škole Lički Novi, dok su na trećem mjestu bila djeca iz Karlobaga. Karlobažani su bili odjeveni u starinske, tradicijske maškare i pojavili su se s imenom „Karlobaški zvončari“. Bila su to djeca iz 1. i 2. razreda OŠ Karlobag, sa svojim mlađim sestrama i braćom.

Jedino što se može poručiti s netom održanog Dječjeg maskenbala jest poruka nama starijima:“Dođite i  učite od nas jer smo mi ipak puno veseliji od vas“!

Gs Press / M.S.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here