U protekla 24 sata (28./29. studenog 2017. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo, jedna prometna nesreća i jedan pronalazak minsko-eksplozivnog sredstva.

Kriminalitet

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom iz Zagreba zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo krađe.

Sumnjiči se da je u razdoblju od 1. do 26. listopada 2017. godine u šumskom predjelu Jezerana, Općina Brinje, posjekao i otuđio 12 stabala bukve i dva stabla graba, oštetivši pravnu osobu sa sjedištem u Brinju.

Protiv njega će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnijeta kaznena prijava.

U razdoblju od 8. listopada do 28. studenog 2017. godine u autokampu u Novalji, nepoznati počinitelj je iz dviju mobilnih kućica otuđio televizore u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Novalji, dok je u treću pokušao provaliti.

Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnijeta kaznena prijava.

Promet

Prometna nesreća je s materijalnom štetom, a dogodila se na području Korenice.

Pronalazak minsko-eksplozivnog sredstva

Jučer je građanin prilikom šetnje u blizini Klenovca, Grad Gospić, pronašao kumulativnu minu za ručni bacač, zaostalu iz Domovinskog rata, koju je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

I ovom prilikom pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.   

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost

Gs Press / Policijska uprava ličko-senjska

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here