U vremenu od 21. do 26. lipnja na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je pet kaznenih djela, 25 prometnih nesreća, pet narušavanja javnog reda i mira, jedan događaj na moru i jedna dragovoljna predaja oružja.

 Kriminalitet

 

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad:

– 20-godišnjakom s područja općine Podgorač, zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo krađe. Sumnjiči se da je jučer, u Novalji, iz dvorišta obiteljske kuće, otuđio demontiranu vanjsku jedinicu klima uređaja na štetu 54- godišnjaka iz Novalje.

– 33-godišnjakom iz Pule, zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Sumnjiči se da je tijekom dana 25. lipnja na području Novalje neovlašteno držao radi daljnje prodaje 22 grama  droge marihuana, upakiranu u pet paketića i četiri tablete droge MDMA – extasy, koja droga je od istoga u sklopu kriminalističkog istraživanja oduzeta.

Protiv počinitelja su podnesene kaznene prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Tijekom navedenog razdoblja evidentirane su dvije teške krađe i jedna krađa u kojima je nepoznati počinitelj:

  • /23. lipnja, iz obiteljske kuće, u mjestu Podum, Grad Otočac, otuđio namještaj i kućanske aparate na štetu 62-godišnjakinje iz Otočca,
  • lipnja, u Nacionalnom parku Plitvička Jezera, otuđio iz torbe novčanik s novcem i osobnim dokumentima na štetu 63- godišnjeg državljanina Italije,
  • lipnja, u Novalji, iz apartmana otuđio kameru, mobitele, novac i odjeću na štetu 25-godišnjaka s područja Općine Sokolovac.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnim državnim odvjetništvima.

Promet

Sedam prometnih nesreća je s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području  Otočca (4), Novalje (2) i Gospića. U njima je jedna osoba teško ozlijeđena, a šest osoba lakše.

Izdvajamo prometnu nesreću s teško ozlijeđenom osobom:

  • dana 23. lipnja, u 11,15 sati na državnoj cesti 23, u Brinju, dogodila se prometna nesreća, kada se 31-godišnjak s područja Dugog Sela, upravljajući osobnim automobilom zagrebačke registracijske oznake, sa parkirališta uključivao na državnu cestu 23, u smjeru Žute Lokve, a da prethodno nije propustio motocikl kojim je krećući se po DC 23 u istom smjeru upravljao 40 – godišnjak iz Velike Gorice, zbog čega je motocikl udario u zadnju stranu osobnog automobila i sletio izvan kolnika. U prometnoj nesreći vozač motocikla zadobio je teške tjelesne ozljede, koje su mu okvalificirane u Općoj bolnici Ogulin.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca (5), Korenice (5), Novalje (4), Gospića (3) i Senja.

U tom periodu, provođenjem preventivno-represivnih akcija usmjerenih na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga, evidentirano je 104 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 10 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu na području Novalje, kod 23-godišnjaka s područja Velike Gorice (1.92 g/kg).

Javni red i mir

Pet narušavanja javnog reda i mira počinjena su tučnjavom na području Karlobaga i Novalje, svađom i vikom na području Gospića i Novalje.

Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnim prekršajnim sudovima.

Narušavanja javnog reda i mira počinjeno držanjem životinja bez nadzora dogodilo se na području  Novalje. Počinitelju je izdan obavezni prekršajni nalog.

Događaji na moru

Policijski službenici pomorske policije Policijske uprave ličko-senjske su 23. lipnja u akvatoriu  otoka Paga, kod otočića Dolin, u nedozvoljenom glisiranju (unutar 300 metara od obale), zatekli njemačkog državljanina.

Zbog utvrđenog prekršaja izdan mu je obavezni prekršajni nalog.

Dragovoljna predaja oružja

  1. lipnja je u Otočcu građanin dragovoljno predao pušku, koju je preuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske i pohranio u skladište do uništenja.

Gs Press / Ured načelnika PU ličko-senjske

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here