Što se tiče smrtnih slučajeva, Kina je prva s nešto više od 3.000 umrlih, a nakon nje slijedi Italija s 366. Slijede Iran, Južna Koreja, Francuska, Japan i Španjolska.

Hrvatska se i dalje drži na 12 oboljelih od korona virusa, a Stožer za civilnu zaštitu raspravljat će danas o novim mjerama među kojima je i ona o zabrani okupljanja u zatvorenim prostorima za skupove veće od tisuću ljudi.

Troje zaraženih nalazi se u Zagrebu, petero u Rijeci, a četvero u Varaždinu. Alemka Markotić iz Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu istaknula je u nedjelju da troje pacijenata ima “nešto teži” oblik korona virusa, dok ostali imaju blage simptome. Međutim, trebaju na dva testa u razmaku od 48 sati biti negativni na korona virus kako bi ih pustili kući.

POGLEDAJTE INTERAKTIVNU KARTU 

Hrvatska se prvi put na interaktivnoj karti koja prati širenje virusa pojavila 24. veljače. Prema njoj, najviše potvrđenih slučajeva i dalje ima Kina s 80.735 slučaja. Iza nje je Južna Koreja koja ima značajno manje – 7.478 te Italija sa stotinjak zaraženih manje. Ukupan broj zaraženih premašio je 110.000.

Korona prisutna u 108 zemalja

Od ostalih Europskih zemalja, visoko su pozicionirane Francuska s 1.209 zaraženih, Njemačka koja ima 1.151 slučaj, Španjolska ima 909 slučaja, dok Nizozemska, Švedska, Belgija, Švicarska, Nizozemska i Austrija imaju između 100 i 300 zaraženih.

Srbija i dalje ima samo jedan slučaj i na samom je dnu ljestvice. U Bosni i Hercegovini potvrđena su tri slučaja, dok Slovenija ima 16 zaraženih.

Prema interaktivnoj karti, korona virus pojavio se u 108 zemalja svijeta.

Gs Press / 24sata

Pročitajte više na: https://www.24sata.hr/news/korona-karta-108-zemlja-ima-virus-italija-kriticno-iza-kine-680094 – 24sata.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.