Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić je sa svojim najužim timom posjetio Ličko-senjsku županiju. Njegov domaćin župan dr. Darko Milinović okupio je na radnom sastanku sve gradononačelnike i načelnike općina kako bi iz prve ruke čuli brojne detalje zakonskih odredbi vezanih uz zbrinjavanja otpada. Nakon sastanka župan Milinović i ministar Ćorić obratili su se novinarima. Tom prilikom župan se zahvalio ministru Ćoriću na dolasku i suradnji koja za cilj ima definirati načine aplikacija na fondove za bespovratna sredstva vezana uz projekte zbrinjavanja otpada u visini od gotovo 85%.

-Mnogi detalji vezani uz ove projekte ovise izravno o gradonačelnicima i načelnicima općina i o spremnosti njihovih planova i projekata. Danas smo ovdje dobili puno korisnih informacija i uvjeren sam da će današnji razgovori uvelike pomoć pri realizaciji ovoga posla. S obzirom na dosadašnje aktivnosti mislim da smo na dobrom putu da ovaj posao završimo na vrijeme, istaknuo je župan Milinović. Ministar Tomislav Ćorić potvrdio je dobru suradnju koja je ostvarena i ovim druženjem.

-Kao što znate RH preuzela je obveze uz povećanje odvajanja otpada. Do 2020. to će biti više od 50%. Educiramo naše građane, nabavljaju se nova vozila, grade sortirnice, reciklažna dvorišta i ide se u smjeru da naši građani sortiranje smeća obavljaju tako reći nas kućnom pragu. Ukratko, svojim angažmanoim na svim nivoima učinimo Hrvatsku ljepšom zemljom, zeključio je ministar Ćorić. Na upit novinara kako se osjeća u Lici nakon konflikta sa županom Milinovićem ministar Ćorić jer naglasio kako je danas realiziran vrlo koristan sastanak na opće dobro svih jedinica lokalne samouprave te da je ovo najbolji način rješavanja problema vezanih uz zbrinjavanje otpada. Ministar je također istaknuo kako je njegovo Ministartvo uputilo dopis UNESCO-u vezano uz problem zagađenja NP Plitvička jezera gdjer su definirane sve aktivnosti i poduzeti koraci kako bi se dodatno zaštiti ovaj svjetski biser.

Gs Press / M. S.

Gs Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.